Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Epe - meisje overleden na ongeval                         |

Een 15-jarig meisje uit Britsum (Friesland) is zondag 5 augustus bij een ongeval op de Tongerenseweg in Epe om het leven gekomen. Zij kwam als fietsster in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 19-jarige jongeman uit Oldebroek.

Het meisje fietste omstreeks 18.30 uur met een vriendin over de Oost Ravenweg. Bij de kruising met de Tongerenseweg wilden beide meisjes oversteken. Op dat moment stonden er op de Tongerenseweg enkele vrachtwagens voorgesorteerd om linksaf naar een bedrijf te gaan. Hierdoor was het zicht voor de beide meisjes minimaal en toen zij op het andere weggedeelte kwamen, werd het slachtoffer aangereden door een automobilist die richting Nunspeet reed.

Twee gealarmeerde huisartsen en ambulancepersoneel hebben het slachtoffer direct gereanimeerd en met hulp van de arts van de gearriveerde traumahelikopter is getracht het meisje te stabiliseren. Helaas is zij ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

Voor haar vriendin, de automobilist en enkele getuigen is het Bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld.
De weg is tijdelijk afgesloten geweest in verband met de hulpverlening en een onderzoek door de verkeersongevallendienst. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de jongeman absoluut niet te hard heeft gereden en de aanrijding niet heeft kunnen voorkomen.

Einde bericht

---

---

---

---- --