Gemeente Helden

Herinrichting centrum Koningslust
Woensdag 4 juli 2007 is BLM wegenbouw uit Wessem gestart met de herinrichting van het centrum van Koningslust. Voor 13 juli heeft de aannemer de nieuwe regenwaterbuffer gemaakt en een gedeelte van het nieuwe schoolplein bestraat.

Na de bouwvakvakantie, maandag 6 augustus 2007, starten de aannemer en de nutsbedrijven met werkzaamheden, zoals het leggen en verleggen van kabels en leidingen, het rooien van de beplanting en bomen, het plaatsen van een bronbemaling voor het verlagen van de grondwaterstand, het leggen van nieuwe riolen, de aanleg van de nieuwe weg en de reconstructie van een gedeelte Poorterweg, Rector Isidorusstraat en een gedeelte Adriaansweg.

Omdat er een gescheiden rioolstelsel wordt aangelegd met een vuilwaterleiding en een regenwaterleiding naar de nieuwe buffer krijgt elk pand twee nieuwe huisaansluitingen. Een aansluiting voor de afvoer van vuilwater van onder andere keuken, toiletten en badkamer en een aparte aansluiting voor de afvoer van regenwater. Onze doelstelling en wens is dat zo veel mogelijk panden het vuilwater en regenwater apart op deze leidingen gaan aansluiten.

De werkzaamheden zullen tot en met januari 2008 duren.

Tijdens de werkzaamheden op de Poorterweg (week 36 tot en met 51) wordt het doorgaande verkeer tijdelijk omgeleid via de Koningsstraat en de Brentjes.

Hoewel enige overlast niet te vermijden zal zijn, zullen wij proberen deze tot een minimum te beperken. Zijn er vragen, problemen of klachten blijf er niet mee lopen, maar bel of mail direct.

Uw aanspreekpunten voor deze werkzaamheden zijn:

Namens gemeente Helden: - Jac Simons, tel. (077) 306 67 49, e-mail jsi@helden.nl


- Hans Kessels, tel. 06 53 72 93 12, e-mail hke@helden.nl

Namens BLM wegenbouw: - Jerome Verbruggen, tel. 06 20 01 03 71

16-7-2007 19:45