Gemeente Hengelo

Opperste concentratie tijdens Chess Tournament!

Van 6 tot en met 11 augustus wordt in de Hengelose binnenstad gestreden om de Open Nederlandse Schaakkampioenschappen en de University of Twente Young Masters. Het schaaktoernooi wordt al sinds 1992 in Hengelo gehouden en heeft een internationaal deelnemersveld, met schakers uit Rusland, de Verenigde Staten, Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Er wordt gespeeld in het stadhuis, het Eden Star Hotel en in het Rabotheater.

Vrij toegankelijk

Maandag 6 augustus om 13.00 uur wordt het schaaktoernooi officieel geopend in de hal van het stadhuis. De sluitingsceremonie met prijsuitreiking is op zaterdag 11 augustus om 14.15 uur, ook in de hal van het stadhuis. Dit jaar worden ruim 400 jonge schakers verwacht, verdeeld over vijf leeftijdscategorieën. Er wordt de hele week op de drie locaties geschaakt. Schaakliefhebbers zijn op alle locaties welkom om het verloop van de wedstrijden te volgen.

Opmerkelijk duel

Zowel voor de deelnemers als ook voor de toeschouwers valt er genoeg te beleven tijdens dit schaakevenement. Met als sluitstuk natuurlijk het simultaanschaken in de stadhuishal. Dit jaar neemt damesgrootmeester Tea Lanchava het gelijktijdig op tegen 20 deelnemers. Dat belooft een bijzonder gebeuren te worden!

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over het Euro Chess Tournament 2006 op www.onjk.nl