Provincie Noord-Holland

Zondag strandweer: pendelen naar zee

3-8-2007

Zondag wordt een topdag op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort. De vooruitzichten zijn uitstekend met een verwachting van 28 graden. Dat betekent dat de pendelbus rijdt.

De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Bergen en Zijpe, en PWN treffen deze zomer maatregelen om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren.

Op de website www.reachthebeach.nl kunnen badgasten zien wat er gedaan is om hun favoriete strand bereikbaar te maken. Er staat informatie op over hoe zij het makkelijkst op het strand kunnen komen en niet onbelangrijk - hoe weer thuis te komen.

Pendelbus Zeeweg
De pendelbus vormt een onderdeel van Bereikbaarheid Kust. Strandbezoekers worden met borden naar de Kennemersporthal verwezen, kunnen hun auto daar parkeren en op vertoon van het gratis parkeerkaartje voor 2 Euro retour per persoon (kinderen 1 Euro) verder reizen.

Het is de bedoeling dat er 6 x per uur een pendelbus als besloten vervoer van het P+R terrein Kennemersporthal gaat rijden via de Kop van de Zeeweg naar het NS-station in Zandvoort. Daar draait hij weer en rijdt dezelfde route terug. De laatste bus vertrekt om 22.00 uur van Zandvoort CS.

Het strand van Zandvoort

Op diverse plekken in Haarlem staan verwijzingen naar het parkeerterrein: Kruising Julianalaan/Bloemendaalseweg (Overveen), kruising Militairenweg/Julianalaan, rotonde Korte Verspronckweg, Westelijke Randweg en Delftlaan.

Busbaan Zeeweg
De Provincie Noord-Holland heeft na een tussentijdse evaluatie besloten tot het nemen van extra verkeersmaatregelen op de N200, de Zeeweg, om de verkeerssituatie te verduidelijken te vergroten in het kader van de verkeersveiligheid. Er is een doorgetrokken lijn aangebracht tussen de twee weghelften.

Dit betekent niet dat de busbaan blijvend is. De proef met de busbaan op de Zeeweg loopt tot en met 31 augustus. Daarna zullen alle tijdelijke verkeersmaatregelen worden verwijderd en de proef geëvalueerd.

De pendelbus rijdt alleen op zomerse dagen. Meer informatie hierover op www.reachthebeach.nl