Gemeente Etten-Leur

Bouw bioscoop Cine Service in Etten-Leur begint op 6 augustus

Bouw bioscoop Cine-Service in Etten-Leur begint op 6 augustus

Lindekwartier Bouw & Vastgoed begint op maandag 6 augustus a.s. met de bouw van de bioscoop in de Binnentuin in Etten-Leur. Vanaf die datum wordt het bouwterrein ingericht en worden materialen aangevoerd. Op woensdag 15 augustus, om 16.00 uur verricht burgemeester drs. J. van Agt een handeling als officiële start van de bouw van de nieuwe centrumvoorziening, waaraan exploitant Carlo Lambregts de naam Cine-Service heeft toebedacht. Carlo Lambregts verwacht wordt dat de bioscoop met vier filmzalen en horecavoorzieningen in de maand juli 2008 de deuren voor het publiek kan openen.

De wens om een hedendaagse bioscoopvoorziening te realiseren is naar voren gekomen in de brede discussie, die het gemeentebestuur en bevolking rond de jongste eeuwwisseling met elkaar hebben gevoerd over de toekomst van Etten-Leur. Met name jongere inwoners hebben toen het gemis aan filmzalen als uitgaansgelegenheid aan de orde gesteld.

Het gemeentebestuur heeft daarop stappen ondernomen om aan die wens tegemoet te komen, wat heeft geresulteerd in een bouwplan voor de bioscoop op de plek waar tot in 2004 een vleugel van het gemeentehuis stond. Deze locatie ligt vlak bij de horeca- en andere voorzieningen, die de basis vormen voor levendigheid in het centrum van Etten-Leur. Een bioscoop heeft daarbij een toegevoegde waarde.

Vier zalen

De bioscoop telt straks twee grote zalen van elk 246 m2 en met 176 stoelen, alsmede twee kleinere zalen van elk 182 m2 en met 112 stoelen. De inwendige zaalhoogte is ruim 7 m..

De zalen liggen twee aan twee boven elkaar en zijn elk voorzien van een servicebar. De stoelenrijen tellen maximaal vier stoelen en hebben een onderlinge afstand van 1.30 m tot de rij er voor. Tussen de stoelenrijen komen looppaden, zodat de bediening gemakkelijk bij de bezoekers kan komen en het volgen van de film niet hindert. Want het wordt een zogeheten service-bioscoop, waar bezoekers vanaf hun zitplaatsen in de filmzalen drankjes en hapjes kunnen bestellen.

Het complex heeft op de begane grond (niveau 0) een foyer met horecavoorzieningen ter grootte van 125 m2 en op niveau 2 een foyer met horecavoorzieningen van 109 m2. De beide foyers zijn met elkaar verbonden met een vide. Voor mindervaliden is er een lift.

De overige ruimten bestaan uit entree met kassaruimten, vluchtgangen en trappen, vuilopslag, bergruimten, beperkte keukenvoorzieningen, projectieruimten, toiletgroepen, ruimten voor technische installaties en voor personeel.

Boorpalen

Het bioscoopgebouw wordt gebouwd op boorpalen. Voor de bouw van de kelder is geen bronbemaling nodig, omdat de diepte ervan boven het grondwater blijft. Uit onderzoek is gebleken dat er geen schadelijke invloeden zijn te verwachten van de te maken bouwput op de aangrenzende monumentale panden, zoals restaurant De Zwaan en Huize De Linden.

Het nieuwe bioscoopgebouw krijgt een bebouwd oppervlak van 800 m2; het totale bruto- vloeroppervlak is 2024 m2, verdeeld over 6 niveaus. Het zalenblok meet 39.80 m. x 15.00 m

(circa 600m2) met een hoogte van 14.00 m. en een kelderdiepte van 2.10 m.( niveau -1). De overige bebouwde oppervlakte (circa 200 m2) wordt 10.50 m. hoog en heeft geen kelder.

Het bioscoopgedeelte wordt een gesloten "doos", waarvan de gevel wordt gemetseld met een motief. De foyers en ingangspartij worden uitgevoerd als een vliesgevel met glas. De dragende wanden worden opgetrokken in metselwerk van kalkzandsteen. De dragende vloeren zijn betonnen kanaalplaatvloeren.

De geluidsisolatie wordt bereikt door een zgn. "doos in doos constructie". Die houdt in dat binnen de zware dragende wanden en vloeren, extra wanden en vloeren worden aangebracht, die worden voorzien van geluidswerende en dempende materialen. De bioscoopwand bijvoorbeeld wordt dan ook 65,5 cm dik. De vloerconstructies variëren sterk in dikte afhankelijk van plaats en functie.

Het gebouw krijgt een luchtbehandelingsinstallatie voor ventilatie en verwarming.

De exploitatie van de Cine-Service in Etten-Leur is in handen van Carlo Lambregts, die ruime ervaring heeft met de exploitatie van bioscopen in deze regio. Sinds 1975 runt hij het Citytheater in Roosendaal en 15 jaar geleden opende hij Cinem'actueel in Bergen op Zoom.

Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld
Bedrijventerreinen

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl