Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 05-08-2007

Bromfietsrijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus werd een bromfietser aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had.

Rond 01.10 uur zagen agenten een bromfietser met twee opzittenden over de Noordstedeweg rijden. Bij het zien van de politie gingen zij ervandoor. De bestuurder had zijn bromfiets niet geheel onder controle: tijdens de achtervolging schampte hij een muurtje. Op de Herenstraat kregen de agenten de bromfietser, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aan de kant.

De bromfiets had door het muurtje lichte schade opgelopen. De bestuurder bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 655 ug/l, drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn bromfietsrijbewijs werd ingevorderd.

Eerlijk

NIEUWEGEIN Op zaterdag 4 augustus meldde een eerlijke vinder zich aan het politiebureau.

Rond 11.45 uur kwam een man naar het politiebureau in Nieuwegein. Hij had vijftig euro bij zich en legde die op de balie. Hij was vlak daarvoor geld gaan pinnen bij een pinautomaat aan de Poststede. Daarbij zag hij dat er nog vijftig euro uit de geldlade stak. Het geld was kennelijk vergeten door een eerdere pinner. De eerlijke vinder liet het geld, zijn naam en telefoonnummer op het politiebureau achter.

Rond 13.00 uur kwam een Nieuwegeinse vrouw (leeftijd onbekend) naar het politiebureau. Zij vertelde aan de eind van de ochtend bij de pinautomaat aan de Poststede geld gepind te hebben, maar vergeten te zijn het geld uit de automaat te halen. Zij werd door een politieman herenigd met haar rechtmatige eigendom. De vrouw zou contact opnemen met de eerlijke vinder om hem te bedanken.

Gewond

HOUITEN Twee fietsers raakten op zaterdag 4 augustus gewond bij een botsing.

Rond 11.45 uur reed een 31-jarige man uit Hilversum met zijn fiets over het Kooikerspad. Op de kruising met de Snoeksloot kwam hij in botsing met een voor hem van rechts komende 81-jarige fietsster uit Houten, waardoor beiden vielen.

De racefietser liep lichte schaafwonden op. De bejaarde vrouw had een bloedende hoofdwond en is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Mishandeling en vernieling

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond 3 augustus werd een 27-jarige man uit Maarssen mishandeld en zijn auto werd beschadigd.

Rond 22.40 uur bevond de Maarssenaar zich met een bekende van hem op de Dukatenburg. Daar knoopten zij een praatje aan met drie jongelui. Eén van die jongelui begon zich eerst verbaal vervelend te gedragen en vervolgens gaf hij de Maarssenaar een elleboogstoot in het gezicht. Daarna vernielde hij een knipperlicht van de auto van zijn slachtoffer en ging ervandoor.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling en vernieling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Brand

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond 3 augustus heeft brand in een woning gewoed. De omliggende woningen werden ontruimd. Niemand raakte gewond.

Rond 21.05 uur werden de politie en brandweer naar een woning aan de Veenwal gestuurd. Ter plaatse bleek er brand in de woning en de achtertuin te woedden en was er veel rookontwikkeling. Er bleek niemand meer in de woning te zijn. De drie omliggende woningen werden ontruimd.

Rond 21.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk in de rommel in de achtertuin was ontstaan en naar binnen was overgeslagen.

De 55-jarige bewoner verscheen ter plaatse en ging de woning aan de achterzijde binnen. Omdat enkele getuigen verklaarden dat de bewoner vlak daarvoor vuur had gestookt in zijn achtertuin, werd hij op verdenking van brand door schuld aangehouden. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor onderzoek ingesloten. Hij is op zaterdagmiddag in verzekering gesteld.