Persberichten stad Utrecht, 13.10 uur

Utrecht, 05-08-2007

Vrouw mishandeld

UTRECHT In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 augustus werd een vrouw op straat door een man in elkaar geslagen. De verdachte werd aangehouden.

Rond 00.20 uur fietste een 29-jarige vrouw uit Utrecht over de Sint Jacobsstraat. Zij zag dat een man een andere man een klap gaf. De Utrechtse zei daar iets van en fietste door.

Op de Oudenoord werd de vrouw tegengehouden door de man, waarin zij de agressieve man van de Sint Jacobsstraat herkende. De man schopte en sloeg de vrouw meerdere malen en ging er vervolgens te voet vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte, een 21-jarige man uit Joure, werd op de Sint Jacobsstraat aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Zij had twee beschadigde tanden en gekneusde ribben opgelopen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

UTRECHT Op vrijdagmiddag 3 augustus raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Utrecht over de Brailledreef in de richting van de Einsteindreef. Een 18-jarige bromfietser uit Utrecht reed over het fietspad van de Einsteindreef in de richting van de Marnixlaan. Op de kruising met de Brailledreef reed de bromfietser in verboden richting en kwam daardoor in botsing met de voor hem van links komende auto, bestuurd door de Utrechtse.

De bromfietser is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Heterdaad

UTRECHT In de vroege nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus werd een fietsdief op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 01.05 uur kreeg de politie de melding dat er op de Beneluxlaan een fiets werd gestolen. Agenten stapten net op dat moment bij politiebureau Marco Polo in hun auto. Zij waren binnen no-time ter plaatse en zagen de verdachte met de fiets in zijn handen staan. Hij bekende direct de fiets aan het stelen te zijn. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, werd aangehouden. Hij en de fiets zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Racefiets

UTRECHT Op vrijdagavond 3 augustus raakte een racefietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 21.05 uur reed een 29-jarige automobilist uit Utrecht over de Bijnkershoeklaan, komende uit de richting van de Koningin Wilhelminalaan. Op de kruising met de Struyckenlaan sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende 47-jarige racefietser uit Utrecht, met een aanrijding tot gevolg.

De racefietser kwam ten val. Hij werd met meerdere schaafwonden, een gat in zijn hoofd en ribletsel per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Spugen

UTRECHT Op zaterdag 4 augustus liep het over en weer spugen uit op mishandeling.

Rond 12.35 uur fietste een 53-jarige man uit Bunnik over de Burgemeester Reigerstraat. Daar haalde hij een jongen en meisje, beiden op de fiets, in. Bij het inhalen, spuugde het meisje de man in het gezicht, waarop de man in reactie daarop terugspuugde en vervolgens doorfietste.

Even verderop werd de man ingehaald door de jongen die hij zojuist was gepasseerd. De jongen sneed hem af en gaf een trap tegen zijn fiets, waardoor de man ten val kwam. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen door de verdachte. Omstanders grepen in en haalden de verdachte bij het slachtoffer vandaan.

De politie kwam ter plaats en de verdachten, een 17-jarige jongen en een 14-jarig meisje beiden uit Utrecht, werden aangehouden. Het slachtoffer liep letsel aan zijn knie op en deed aangifte. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Veel te veel

UTRECHT Op vrijdagavond 3 augustus werd een automobilist aangehouden met meer dan vier keer de wettelijke limiet alcohol in zijn bloed.

Rond 23.45 uur surveilleerden politiemensen met de mountainbike op het Vredenburg. Zij zagen dat een man die kennelijk een behoorlijke hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen had de parkeergarage inliep. Vlak daarna zagen zij dat de betreffende man met zijn auto de parkeergarage uitkwam. Zij gaven hem een stopteken, maar hij reed door. De agenten zetten met de fiets de achtervolging in.

Een surveillanceauto ging eveneens achter de verdachte aan en hij werd op het Paardenveld aan de kant gezet. De automobilist, een 31-jarige man uit Nieuwegien, bleek inderdaad te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 895 ug/l, meer dan vier keer de wettelijke limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsen te water

UTRECHT In de vroege ochtend van zondag 5 augustus gooide een verdachte vermoedelijk meerdere fietsen in de Oudegracht.

Rond 05.15 uur zag een getuige een kennelijk zwaar beschonken man langs de Oudegracht lopen. Hij zag dat de man bijna in de Oudegracht viel. Vlak daarna hoorde hij een plons en in de veronderstelling dat de man in de gracht was gevallen, ging hij kijken. Vervolgens zag hij dat de man nog gewoon op het droge stond, maar een fiets boven zijn hoofd hield en die in de gracht gooide. Dat gaf een soortgelijke plons als die de getuige daarvoor had gehoord.

De politie kwam ter plaatse en hield de verdachte op de Twijnstraat aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Glas in gezicht

UTRECHT In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus kreeg een man een kapot glas in zijn gezicht geduwd. De verdachte werd even later aangehouden.

Rond 03.25 uur kreeg een 21-jarige man uit Houten in een horecagelegenheid aan de Oudegracht om nog onbekende reden ruzie met een 19-jarige jongeman uit Maarssen. Daarbij sloeg de Maarssenaar een glas kapot en drukte dat in het gezicht van de Houtenaar. Die liep meerdere snijwonden in zijn gezicht op en werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

De 19-jarige verdachte werd voor de horecagelegenheid aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op zaterdag 4 augustus werden twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Zij bleken meerdere winkels te hebben bezocht.

Rond 14.55 uur werden twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Tienhoven en Maarssen betrapt op onder andere kledingdiefstal bij een winkel aan de Oudegracht. Zij werden aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Het tweetal bleek niet alleen bij die winkel, maar bij nog twee andere winkels aan de slag te zijn geweest. Daar hadden zij sieraden en een agenda gestolen. Hun buit werd in beslag genomen en tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.