Gerechtshof Arnhem


rechtspraak

Rechtbank legt militair gevangenisstraf op voor oa afpersing en verduistering

Arnhem, 6 augustus - De militaire kamer van de rechtbank Arnhem acht bewezen dat een 22-jarige militair zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, het voorhanden hebben van een wapen, verduistering en het in bezit hebben van hasj. De rechtbank legt hem een gevangenisstraf op van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De gevangenisstraf is met aftrek van voorarrest. Daarnaast is de militair onder toezicht gesteld van de reclassering. De vorderingen van drie benadeelde partijen zijn toegewezen.

De militair heeft in november 2006 op de openbare weg in Veendam een groep jongeren afgeperst door van hun mobiele telefoons, bankpassen, portemonnees, aanstekers en een rugtas af te nemen. Terwijl dit gebeurde heeft hij de groep en de individuele leden van de groep met een vuurwapen bedreigd. Daarna is de verdachte er met de goederen vandoor gegaan.

Daarnaast heeft de verdachte een tankpas van het ministerie van Defensie verduisterd en heeft hij een vuurwapen en ongeveer veertig gram hasj bij zich gehad.

LJ Nummer

BB1075

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 6 augustus 2007 Naar boven