Groot Zomertrein Festijn nodigt 'acht-achtigen' uit in Spoorwegmuseum

06/08/2007 12:22



Nederlands Spoorwegmuseum



Het Spoorwegmuseum wordt deze zomer 80 jaar en viert dit met Groot Zomertrein Festijn. Van 5 juli tot en met 2 september is het museum veranderd in een wereld vol rare figuren, rijdende slagroomtaarten en metershoge verjaardagsstoelen. Op de 8e dag van de 8e maand, oftewel 8 augustus, is het museum gratis toegankelijk voor alle 8-jarigen, voor mensen die op 8 augustus jarig zijn of even oud zijn als het museum: de 80 jarigen! Aan 'acht-achtigen' wordt dan wel gevraagd om een vorm van bewijs mee te nemen.

Groot Zomertrein Festijn brengt zowel binnen als buiten diverse activiteiten. In de levende tentoonstelling die door het hele museum loopt, vinden bezoekers hun weg aan de hand van een schatkaart. Tijdens deze speurtocht ontdekken zij wat de topstukken van het museum zijn en ontmoeten zij personages die een belangrijke rol hebben gespeeld in de spoorweggeschiedenis. Onder andere John Middlemiss (de eerste machinist in Nederland) en Klazien, de overwegwachters vertellen alles over de wereld achter het spoor.

Buiten op het kinderplein zijn speelhuisjes te vinden van onder andere de spoorwegpolitie en het huis van de familie Spoor Bijster. Ook staat hier een carrousel uit 1916 en zijn er nostalgische speelborden met Oud-Hollandsche spelletjes als boter, kaas en eieren. Met ieder spel is iets merkwaardigs aan de hand. Ook vindt er elke dag om 13.00 uur de verrassingsact 'Go with the Vloot' plaats. De oprichter van Het Spoorwegmuseum de heer Van Vloten onthult zich op feestelijke wijze. Hoe? Dat blijft een verrassing, zoals dat nou eenmaal hoort bij een verjaardag.

Spoorwegmuseum 80 jaar, dat feest moet je beleven!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.spoorwegmuseum.nl/