Politie Limburg-Noord

Rijverbod voor 5 personen na alcoholcontrole

Datum: 6-08-2007
Tijd bericht: 13:06
Plaats: Venlo
Het Verkeershandhavingsteam heeft afgelopen zaterdag een reguliere alcoholcontrole uitgevoerd in Venlo e.o. De controle startte om 21.30 uur en eindigde om 04.30 uur. Er werd met 6 medewerkers standplaats ingenomen op de Henriëtte Roland Holstlaan, de Kaldenkerkerweg en de Krefeldseweg. Aan het eind van de controle werden 413 blaastesten geteld. Vijf bestuurders bleken met alcohol op, achter het stuur te hebben gezeten en zij kregen een rijverbod:

Een 37-jarige inwoner van Venlo, die 365 Ugl. (microgram alcohol per liter ademlucht) blies. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Bij controle bleek de man een rijontzegging te hebben tot 30 maart 2008, hetgeen betekent dat hij zonder rijbewijs reed. Het Duitse rijbewijs dat hij toonde is ingenomen.

Een 26-jarige inwoner van Steyl, die 240 Ugl. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Ook bleek hij tijdens het rijden een joint te roken, hetgeen betekent dat zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar het CBR en hij zal worden voorgedragen voor een artikel 130 procedure, dat inhoudt dat het CBR van hem een rijvaardigheid- en geschiktheidstoets zal afnemen.

Een 32-jarige bromfietser uit Venlo blies 350 Ugl en kreeg een rijverbod van 3 uur.

Een 34-jarige inwoner uit Venlo blies 300 UGL en moest zijn auto 2 uur laten staan.

Een 20-jarige automobiliste uit Blerick (beginnend bestuurder) blies 290 Ugl, terwijl de limiet voor jonge bestuurders ligt op 90 Ugl. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur en zal via de officier van justitie een boete opgelegd krijgen. Omdat zij beginnend bestuurder is zal dit haar een punt op haar rijbewijs opleveren.

Iedereen die op of na 30 maart 2002 voor het eerst een rijbewijs heeft gehaald, wordt automatisch een beginnend bestuurder. Bepaalde verkeersovertredingen worden dan geregistreerd bij het Openbaar Ministerie. Wie binnen 5 jaar drie zware overtredingen op zijn of haar naam krijgt, zal geconfronteerd worden met een schorsing van het rijbewijs. Wie binnen 5 jaar tijd 3 punten krijgt, wordt geconfronteerd met een schorsing van het rijbewijs. Een punt wordt behaald als de bestuurder een bepaalde zware verkeersovertreding begaat. Wanneer het rijbewijs geschorst is, moet de beginnend bestuurder een rijproef en een theorieproef bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. Als hij of zij het onderzoek weigert of voor een proef zakt, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard en moet het rijexamen opnieuw afgelegd worden.