Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Stel aangehouden na vernieling, agenten misandeld
Publicatiedatum: 6-8-2007 14:35:58

ARNHEM - Een 28-jarige Arnhemmer en zijn 25-jarige vriendin zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden na een conflict in de Arnhemse binnenstad. Het stel zou daarbij de agenten, die hen aanhielden, hebben mishandeld door te schoppen en te slaan. Bovendien werd een van de agenten door de vrouw gebeten. De agent liep daarbij verwondingen op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Even voor twee uur zagen surveillerende agenten een opstootje voor een horecazaak aan de Hoogstraat en grepen in. Volgens omstanders zou er gevochten zijn en zou de 28-jarige Arnhemmer vernielingen hebben aangericht. De man werd daarop aangehouden maar verzette zich daartegen. Op dat moment begon de vriendin van de vrouw zich met de aanhouding te bemoeien. Daarbij zou ze de agenten hebben gekrabd en gebeten. Met te hulp geschoten collega's kon het stel worden overmeesterd en ingesloten in het politiebureau. Door de gewonde agent is aangifte gedaan van mishandeling.
(07-120932)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 6-8-2007 14:34:59

DOESBURG - De politie van Doesburg heeft in de nacht van zondag op maandag in een woning de 35-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige vriendin te hebben mishandeld. Rond half drie 's nachts kreeg de politie een melding van een huiselijke ruzie op het adres van het stel. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen vonden ze sporen van geweld. Zo bleek onder meer een salontafel door tweeën te zijn gebroken. De vrouw gaf aan dat dat tijdens een worsteling met haar vriend was gebeurd. Daarop werd de Doesburger aangehouden en ingesloten. De vrouw zag echter af van aangifte. De politie besloot de zaak ambtshalve te vervolgen en doet verder onderzoek.
(07-120936)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivenaar gewond bij vechtpartij, drie man opgepakt
Publicatiedatum: 6-8-2007 14:34:11

ARNHEM - Bij een vechtpartij op de Kortestraat in de Arnhemse binnenstad is zondagochtend vroeg een twintigjarige man uit Duiven gewond geraakt. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. Hij zou met een fles tegen het hoofd zijn geslagen. De politie heeft drie mannen opgepakt die ervan verdacht worden om bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest. Het gaat om twee Arnhemmers van 20 en 23 jaar en een 23-jarige man uit Doorwerth. De vechtpartij brak rond vijf uur uit waarna gealarmeerde agenten de partijen wisten te scheiden. Op basis van verklaringen van omstanders en het slachtoffer werden de drie verdachten aangehouden en ingesloten. Wat de aanleiding tot de vechtpartij was is nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht. Volgens het slachtoffer zou hij zonder aanleiding zijn geslagen toen hij buiten op straat stond.
(07-120672)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Waterskiër gewond

Publicatiedatum: 6-8-2007 14:33:34

OLBURGEN - Een 26-jarige man uit het Duitse Marl is zondagmiddag gewond geraakt tijdens het waterskiën op de IJssel bij Olburgen. De schipper van de boot, waar het slachtoffer achter hing, voer op Het Zwarte Schaar naar de wal waarbij de waterskiër de wal op vloog en in bosschages terecht kwam. Als gevolg daarvan had de Duitser vermoedelijk rugletsel opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance naar het Spittaal in Zutphen gebracht. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht door de dienst Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten.
(07-120803)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsers gewond na vallen

Publicatiedatum: 6-8-2007 14:32:49

ARNHEM - In Arnhem zijn zondag op twee verschillende plaatsen twee personen gewond geraakt nadat ze met hun fietsen waren gevallen. De slachtoffers moesten naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen.
Op de Kemperbergerweg kwam rond half twaalf een 62-jarige man uit Arnhem te vallen nadat er een tak tussen de spaken van zijn wiel terecht zou zijn gekomen. De man sloeg daardoor over de kop en liep een hoofdwond op.
Een 47-jarige Arnhemmer raakte op de Frieslandsingel gewond toen hij aan het wielrennen was. De man kwam door nog onbekende oorzaak ten val en sloeg ook over de kop. Als gevolg daarvan had hij schouderletsel en een hoofdwond opgelopen. In beide gevallen was er volgens de politie geen drank in het spel.
(07-120730 / 120761)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Huissenaar gepakt voor rijden onder invloed
Publicatiedatum: 6-8-2007 14:31:17

ARNHEM - Een 34-jarige automobilist uit Huissen is zondagnamiddag door de Arnhemse politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man trok rond kwart over vijf de aandacht van surveillerende agenten doordat hij tijdens het rijden twee kinderen op de voorbank had zitten. Op het Kramersgildeplein werd de Huissenaar tot staan gebracht. Bij een blaastest bleek de Huissenaar te hebben gedronken waarna de man mee moest naar het politiebureau. Omdat de Huissenaar aangaf dringend te moeten plassen werd hem die gelegenheid geboden bij een nabij gelegen restaurant. De man zag daarbij kans er via de achteruitgang van de zaak vandoor te gaan. Na een korte achtervolging te voet werd de Huissenaar alsnog gepakt. Bij het ademonderzoek in het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 1,22. Dat is ruim twee maal zoveel als is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.
(07-120816)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---