Vestia's kookwedstrijd 'Mama's Kitchen' in Ypenburg

06/08/2007 14:45



Stichting Vestia Groep



Op zaterdag 4 augustus streden drie teams uit de Haagse wijk Ypenburg tegen elkaar in Mama's Kitchen; een kookwedstrijd georganiseert door Vestia. Een Portugese visschotel met diverse schelpdieren, gegrilde langoustines en garnalen bracht Julieta Timane, Guilherme Cruz en Phillipe M Coke Duarte Da Costa naar de finale. Het jonge team uit de Bras, dat zichzelf het Algar Cooking Team noemt, was er op gebrand om de voorronde van de kookwedstrijd te winnen. En met resultaat! Op zondag 2 september staan zij in de finale tijdens het Haags UIT Festival, waar een prijs ter waarde van maar liefst 15.000 euro voor de wijk kan worden gewonnen.

Nabij Winkelcentrum Ypenburg kookten bewoners met hart en ziel hun eigen succesrecept en een gerecht in opdracht. Zij werden aangemoedigd door hun buurtgenoten, die op deze eerste echte zomerdag de picknickbanken nabij de carrousel vulden, en door presentator Jeffrey Huf, die onvermoeibaar het programma aan elkaar wist te praten. Het open podium nabij de carrousel bood eveneens veel vertier: behalve de muzikale onderteuning van een swingende band trad flamencogroep Karmaba op en gaf sportschool Naeryo-Jireugi een kung-fu demonstratie voor het publiek. Verder voorzag kunstenares Astrid Abbing de decortorens van mooie foto's en konden kinderen naar hartelust hun pannekoeken versieren in Kid's Kitchen.

Met Mama's Kitchen wil Vestia de bewoners betrekken bij hun woonomgeving en in contact laten komen met elkaar. Vestia vindt dat haar huurders zich niet alleen prettig moeten voelen in hun woning, maar ook in hun wijk. Als woningcorporatie is zij zich ervan bewust dat sociale samenhang een belangrijke pijler is voor het goed functioneren van wijken.

Zaterdag 11 augustus is het Tesselsplein in Duindorp het toneel voor Mama's Kitchen en op zaterdag 18 augustus is Mama's Kitchen in het Melis Stokepark in Den Haag Zuidwest. Wijkbewoners kunnen zich via www.vestia.nl/mamaskitchen aanmelden voor de kookwedstrijd of het open podium.





http://www.vestia.nl/mamaskitchen