Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meer Haagse studenten aan het werk

StudentenWerk opent nieuwe vestiging in Den Haag

Den Haag, 6 augustus 2007 - Vanaf vandaag kunnen Haagse studenten en het bedrijfsleven uit de regio Den Haag bij de nieuwe vestiging van StudentenWerk terecht voor interessante bijbanen, starterfuncties, stages en uitzendkrachten. StudentenWerk heeft al ruim 25.000 ingeschreven kandidaten in Den Haag, dus een vestiging in deze studentenstad was een logische stap.

Overheidsinstanties, ministeries en multinationals als opdrachtgevers

StudentenWerk opende al eerder vestigingen in Hoofddorp, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Tilburg, maar iedere stad vraagt om een specifieke aanpak zo ook Den Haag. Deze wereldstad levert een zeer belangrijke bijdrage op het gebied van internationaal recht en vredespolitiek. In Den Haag zetelen meer dan 150 internationale organisaties en de stad heeft een rijke geschiedenis in de politiek. Dit is duidelijk merkbaar aan de vacatures die gevraagd en geplaatst worden. "Overheidsinstanties, ministeries en multinationals als opdrachtgevers zijn aantrekkelijk voor studenten. De bijbaan of stage wordt toch gezien als eerste serieuze carrièrestap" aldus Rogier Thewessen, directeur StudentenWerk.

Online solliciteren is snel en effectief

Snel en effectief te werk gaan, is bij StudentenWerk een belangrijk uitgangspunt. Om de goede match te maken tussen werkzoekende en werkgever hoeft de student maar één keer de vestiging te bezoeken. Via de persoonlijke pagina op de website kunnen studenten direct reageren op openstaande vacatures. Op basis van de online sollicitatie neemt StudentenWerk persoonlijk contact op, pas daarna volgt het eerste face to face gesprek. De persoonlijke pagina wordt dus gebruikt als eerste selectie criterium en biedt iedereen de mogelijkheid om in contact te komen met de beste werkgevers van Den Haag.

Grootste vacaturesite van Nederland

StudentenWerk.nl is de grootste vacaturesite van Nederland speciaal voor MBO, HBO en WO studenten. Daarnaast biedt het bedrijf volop vacatures voor net afgestudeerde kandidaten. Via StudentenWerk komen jaarlijks meer dan 10.000 kandidaten aan een nieuwe bijbaan, vakantiebaan, stage of starterfunctie. Er staan maar liefst 250.000 studenten ingeschreven, dat is 54% van het totale aantal studerende studenten.

StudentenWerk BV regiokantoor Den haag
Lange vijverberg 9
2513 AC Den Haag
Tel: (+31) 070 - 3652055
www.studentenwerk.nl



Ingezonden persbericht