Politie Zeeland


Z-2520-2007 Controles op overlast coffeeshopklanten
Afgelopen zaterdagavond heeft weer een controle plaatsgevonden op de overlast die klanten van coffeeshops in Terneuzen veroorzaken.
Het resultaat van deze controle is:
6x bekeuring voor het niet dragen van de gordel
4x bekeuring voor foutief parkeren
1x bekeuring voor negeren van geslotenverklaring (éénrichtingsstraat)
1x bekeuring voor overschrijden max. snelheid
1x bekeuring voor rijden zonder rijbewijs
1 verdachte aangehouden voor het bezit van vals geld. Dit betrof een 24-jarige Fransman uit Fache Thumesnil. De man had een vals eurobiljet in bezit en is voor dit feit aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en verhoord in een politiecel in Torentijd. Maandagmiddag is hij weer in vrijheid gesteld.
1 auto werd in beslag genomen, omdat diegene die erin reed zonder rijbewijs aan het rijden was. Hij is hiervoor al vaker veroordeeld en nu kon hij zijn auto inleveren. De Officier van Justitie neemt de beslissing of de auto teruggegeven kan worden.
Ook werd er nog 175 euro aan openstaande boetes geïnd.

W-2521-2007 Medicijnen verloren in Middelburg
Maandagmiddag zijn in Middelburg medicijnen verloren. Vermoedelijk in de Lange Delft richting Nieuwstraat.
Het gaat om 2 doosjes Diazepam van 20 en 30 stuks blauwe tabletten. De doosjes zijn wit van kleur met een bruin vlak. De vinder wordt verzocht de medicijnen bij apotheek of politie in te leveren.

W-2522-2007 Winkeldievegge aangehouden
Een 59-jarige vrouw uit Vlissingen is bij een supermarkt in Oost Souburg aangehouden.
De vrouw had een pak kauwgom weggenomen met een waarde van ongeveer 90 eurocent. Omdat de vrouw al eerder veroordeeld was voor winkeldiefstallen komt zij er niet meer met een boete vanaf, maar mag zij zichzelf binnenkort verantwoorden voor een rechter.

W-2523-2007 Doorrijden na aanrijding met letsel
Vanmiddag rond 14.10 uur fietste een 28-jarige Vlissinger met zijn vriendin achterop over de Zusterstraat in Middelburg.
De rit ging in de richting van de Varkensmarkt. Ter plaatse is de straat een beetje smal en de Vlissinger is dus uiterst rechts gaan fietsen. Hij werd tegemoet gereden door een zwarte cabriolet die niet wilde uitwijken. De auto schampte de fietser die, tengevolge van dat schampen, in een gootje reed en ten val kwam. Hij liep hierbij pijn op aan zijn milt, schouder, heup en ribben op. Hij is snel overeind gekrabbeld en is de auto achterna gereden, want de bestuurder was niet gestopt. Aangekomen in de Vlissingsestraat kon de auto, door een blokkade op de weg, niet meer verder rijden en kon de Vlissinger de bestuurder aanspreken op zijn vreemde gedrag. Hierop werd de man uitgelachen en de auto ging in zijn achteruit en reed wederom weg. Bij deze manoeuvre reed de auto nog twee fietsers aan die eveneens ten val kwamen. De Zeeuwse politie wil graag in contact komen met de aangereden fietsers en eventuele andere getuigen van deze aanrijdingen. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Middelburg, of bellen met 0900-8844. De Vlissinger laat zich nog door een arts onderzoeken of hij verder letsel heeft.





Politie Zeeland