VOOR ONMIDDELLIJKE VERSPREIDING

BG MEDICINE DIENT REGISTRATIEVERKLARING IN BIJ SEC IN VS IN AANLOOP NAAR IPO OP EURONEXT AMSTERDAM

Waltham, Massachusetts (VS), 6 augustus 2007 ­ BG Medicine Inc. maakt vandaag bekend een registratieverklaring op Form S-1 te hebben ingediend bij de US Securities and Exchange Commission (SEC) in de aanloop naar een Initial Public Offering (IPO) van gewone aandelen. Alle aan te bieden aandelen zullen door de onderneming worden verkocht. Het aantal te verkopen aandelen en de bandbreedte van de prijs per aandeel moeten nog worden vastgesteld. BG Medicine is voornemens een aanvraag in te dienen voor de notering van en handel in haar gewone aandelen op Euronext Amsterdam door NYSE Euronext onder het symbool "BGMDX".
Cowen International Limited en Fortis zullen voor de aanbieding optreden als joint global coordinators en joint book-runners. Leerink Swann & Company zal optreden als co-manager. Met betrekking tot deze effecten is een registratieverklaring ingediend bij de SEC die echter nog niet van kracht is. De aanbieding van aandelen is bovendien onder voorbehoud van goedkeuring van het prospectus door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het orgaan dat toezicht houdt op de financiële markten in Nederland. De registratieverklaring is beschikbaar via www.sec.gov. BG Medicine effecten mogen niet worden verkocht, noch mag een aanbieding tot koop worden aanvaard, totdat de registratieverklaring van kracht wordt en de AFM het prospectus heeft goedgekeurd. Dit bericht vormt geen aanbieding tot verkoop of uitnodiging tot een aanbieding tot koop, noch zullen deze effecten worden verkocht in staten of rechtsgebieden waarin een dergelijke aanbieding, uitnodiging of verkoop onrechtmatig zou zijn vóór registratie of kwalificatie ingevolge de effectenwetgeving van een dergelijke staat of dergelijk rechtsgebied.
De aanbieding vindt uitsluitend plaats in de vorm van een prospectus. Exemplaren van het prospectus zijn verkrijgbaar, vanaf het moment van beschikbaarheid, bij de prospectusafdeling van Cowen International Limited, 1 Snowden Street, 11th floor, Londen EC2A 2DQ Verenigd Koninkrijk of bij Fortis Bank (Nederland) N.V., Rokin 55, 1012 KK, Amsterdam, Nederland.

Over BG Medicine

BG Medicine is een life sciences onderneming die zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe moleculaire diagnostieken op basis van biomarkers, met als doel de behandelresultaten van patiënten te verbeteren en de kosten van de gezondheidszorg te beperken. BG Medicine ontdekt biomarkers en ontwikkelt potentiële diagnostische producten met behulp van haar eigen, veelzijdige en schaalbare technologieplatform dat de exacte meting, analyse, karakterisering en interpretatie van duizenden uit lichaamsvloeistoffen afkomstige eiwitten, metabolieten en aminozuren integreert en automatiseert. BG Medicine zet haar technologische platform in ten behoeve van velerlei initiatieven op het gebied van biomarkers, samenwerkingsverbanden met grote farmaceutische bedrijven, andere instellingen binnen de gezondheidszorg en de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Voor meer informatie

Frank Jansen of Floor van Maaren
Citigate First Financial
Tel: 020 ­ 5754010

---


---- --