Atos Origin levert backup-oplossingen Sun Microsystems in utility services die klanten-flexibiliteit verhogen

Utility Based Computing Platform uitgebreid met backup, restore en archivering

Amersfoort, 6 augustus 2007 - Atos Origin en Sun Microsystems hebben een overeenkomst gesloten waardoor Atos Origin nu integraal utility based backup-, restore- en archiveringsoplossingen aanbiedt. Dankzij deze samenwerking heeft Atos Origin een nog sterker portfolio met een reeks gepersonaliseerde IT-oplossingen waarvoor klanten op basis van actueel gebruik betalen voor de beschikbare capaciteit. Sun levert hiervoor zowel de IT hardware-infrastructuur in disks en tapes, de backup-, restore- en archiveringssoftware om deze omgeving te beheren.

De alliantie met Sun maakt onderdeel uit van een bredere utility based computing aanpak, waarvoor Atos Origin samenwerkt met een select aantal partners. Met Sun heeft met Atos Origin overeenstemming bereikt over de levering van de zogenaamde 'secondary storage'. Louwke van der Steen, Director Business Development bij Atos Origin: "De systemen en de benadering van Sun Microsystems sluiten naadloos aan bij onze strategie om op basis van open standaarden een true utility based computing-oplossing aan te bieden. Wij zijn er van overtuigd dat we met dit IT-nutssysteem onze voorsprong in de markt verder uitbouwen."

Ook Sun is overtuigd van de voordelen die utility based computing biedt. Edo Huizinga, Account Executive bij Sun Microsystems: "Klanten beschikken nu over gegarandeerde beschikbaarheid, zonder de zorg om zelf in te hoeven staan voor alle mogelijke vormen van databescherming. Het inkopen van dergelijke diensten als een service resulteert in lagere investeringen en goed te budgetteren operationele kosten. Veel service providers praten hierover, maar Atos Origin biedt dit nu daadwerkelijk aan. De Sun-oplossing vormt een belangrijke component in dit geheel."

Klik hier voor een foto op hoge resolutie.

Over Sun Microsystems
Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemers-aantal van ruim 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com.