Politie Gelderland-Zuid

Automobilist nagetrokken

Nijmegen, 07-08-2007 o Maandagavond zagen surveillerende agenten op de Molenweg een auto door rood rijden. Bij navraag van het kenteken via de politiemeldkamer bleek dat er sinds een jaar een diplicaatcode was afgegeven voor dit voertuig. De kentekenplaten zouden volgens informatie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) vervangende kentekenplaten moeten zijn. Dit bleek niet het geval.

De agenten besloten tot nader onderzoek en hielden de bestuurder staande. Deze kon desgevraagd geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs tonen. De man vertelde de eigenaar van de auto te zijn en overhandigde op verzoek wel een kentekenbewijs. Toen de agenten vervolgens herhaaldelijk om zijn personalia vroegen, kwamen deze niet overeen met de gegevens op het kentekenbewijs. Hierop hielden zij de man aan voor het niet voldoen aan de identificatieplicht en het opgeven van een valse naam. Hij werd naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Drie bekeuringen
Toen later op de avond een familielid alsnog een identiteitskaart van de verdachte kwam brengen en de gegevens uitvoerig waren gecontroleerd werd de man, van 22 jaar uit Uden, weer in vrijheid gesteld. Weliswaar met een drietal bekeuringen op zak: voor het rijden zonder geldig rijbewijs, opgeven van een valse naam en rijden door rood licht. (08)