Stichting Nederland van afval naar grondstof (Nedvang)


PERSBERICHT

KLM Open: van plastic fles tot golfbal

Eerste golftoernooi met gescheiden inzameling plastic flesjes

Amsterdam, 7 augustus 2007 ­ Het KLM Open 2007 is het eerste professionele golftoernooi in Europa met gescheiden inzameling van plastic flesjes. Op het terrein van de Kennemer Golf & Country Club bevinden zich speciale afvalbakken voor de plastic flesjes. Het KLM Open organiseert de inzameling in samenwerking met Nedvang (Nederland van afval naar grondstof).

De gescheiden inzameling en recycling van plastic flesjes spaart het milieu. Minder plastic flessen verdwijnen in de afvalverbrandingsovens. Door de plastic flessen te recyclen is er minder CO2 uitstoot. Het ingezamelde plastic wordt tot korrels vermalen. Hiervan kunnen nieuwe plastic verpakkingen gemaakt worden, maar ook bermpaaltjes, fleecetruien én golfballen. Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: "De ingezamelde flesjes op het KLM Open kunnen volgend jaar dus golfballen zijn!"

Nedvang
De stichting Nedvang (Nederland van afval naar grondstof) is opgericht door productenten en importeurs om het Besluit Verpakkingen collectief uit te voeren. Nedvang vertegenwoordigt ca. 2/3 van het verpakkingsvolume in Nederland. Het is de enige uitvoeringsorganisatie die alle soorten verpakkingen, zoals glas, plastic, papier en metaal vertegenwoordigt.

Plastic heroes
Met de communicatiecampagne `plastic heroes' ondersteunt Nedvang de inzameling van plastic flesjes. De campagne wordt ingezet bij (sport)evenementen en bij gemeenten. Meer informatie over de campagne staat op www.plastic-heroes.nl.

KLM Open
Het KLM Open 2007 vindt plaats van 23 tot en met 26 augustus op de baan van de Kennemer Golf & Country Club, te Zandvoort. Het is de 88e editie van het Internationale Open Golf Kampioenschap van Nederland. Het eerste toernooi werd gehouden in 1912 en is daarmee één van de oudste toernooien van de Europese Tour.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO.

www.klmopen.nl


Noot voor de redactie (