Politie Groningen

Dinsdag 7 augustus 2007

Provincie Groningen, 07-08-2007

Groningen: lifter bekeurd

De politie heeft maandagmiddag op de Europaweg nabij de Boumaboulevard in Groningen een Poolse lifter bekeurd. De 22-jarige man stond langs de autoweg te wachten tot iemand hem mee zou nemen. Doordat hij dicht op de weg stond, ontstond een gevaarlijke situatie. De man kreeg een bekeuring en moest op een veiliger plek proberen een lift te krijgen.

Groningen: flatscreens gestolen

Bij een inbraak afgelopen weekend in een bedrijf aan de Friesestraatweg zijn een zevental flatscreens weggenomen. De daders zijn vermoedelijk het pand binnengekomen door een ruit te vernielen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Groningen: brommobiel greppel in

Een 88-jarige inwoner van Groningen liep maandag beenletsel op toen hij met zijn brommobiel bij de Pleiadenbrug in een greppel was gereden. De man reed in de richting Paddepoel en moest in verband met wegwerkzaamheden stoppen. De senior week echter uit waardoor hij in een greppel belandde. Omstanders ontfermden zich over de man die later per ambulance naar een ziekenhuis werd vervoerd.

Groningen: fiets te goedkoop

Agenten zagen maandagavond op de Bieskemaar een man op een nagenoeg nieuwe fiets waar onder meer het slot aan ontbrak. De persoon in kwestie viel bovendien op omdat hij tikkie te klein was voor het rijwiel. Bij controle bleek dat de fiets was gestolen. De fietser, een 22-jarige inwoner van Groningen, verklaarde dat hij het rijwiel voor 150 euro op straat had gekocht. De echte waarde van de fiets bedraagt een veelvoud van dit bedrag. De man kreeg een proces-verbaal wegens heling. De fiets is in beslag genomen.

Groningen; gebroken pols bij vechtpartij

Bij een vechtpartij op het Zuiderdiep heeft maandagavond een 38-jarige inwoner van Groningen een pols gebroken. Een 45-jarige Stadjer liep in het incident licht letsel op, mogelijk veroorzaakt door een steekwapen. Beide personen werden vrijwel onmiddellijk na de vechtpartij aangehouden. Beiden zijn ingesloten. Wat de aanleiding is geweest van de vechtpartij is nog onbekend.

Groningen: fietsendief slaat om zich heen

Een drietal mensen liep maandagavond op de Korreweg klappen op van een fietsendief. Enkele bezoekers van een café zagen dat een man een fiets probeerde te stelen. Toen ze hem daarop aanspraken, haalde hij een stuk gereedschap tevoorschijn waarmee hij om zich heen mepte. Een 54-jarige Stadjer liep daarbij dusdanig letsel aan zijn hoofd op dat hij door ambulancepersoneel moest worden behandeld. Twee andere personen werden ook op het hoofd geraakt maar liepen minder ernstig letsel op. De politie kon de dader, een 42-jarige Groninger, na een korte achtervolging in de J.H. Hendrikszstraat aanhouden. De man is ingesloten.

Groningen: jongeren aangehouden

De politie heeft maandagnacht een vijftal jongeren aangehouden dat zich schuldig had gemaakt aan diverse vernielingen bij een opvangtehuis aan de Haydnlaan. De problemen ontstonden nadat een groep de toegang tot het gebouw was ontzegd. De jongeren reageerden daarop met het plegen van vernielingen aan het gebouw en het stelen van fietsen. Ook was een aantal het pand binnengedrongen nadat de voordeur was geforceerd. De jongeren, drie meisjes en twee jongens in leeftijd variërend van 13 tot en met 16 jaar, zijn ingesloten.

Groningen: getuigen straatroof gezocht

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een straatroof bij een fietsentunnel aan de Friesestraatweg in Groningen. Een 22-jarige inwoner van Groningen fietste donderdag 2 augustus vlak voor het middaguur op het fietspad nabij sportpark Vinkhuizen toen hij werd beroofd van zijn jas en koffertas. Een donkergekleurde man pakte het slachtoffer in het voorbijgaan vast en dreigde met een scherp voorwerp. De verdachte ging er daarna op een donkerkleurige snorfiets vandoor in de richting van de sportvelden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Appingedam: man slaat plaatsgenoot

De politie heeft maandagmiddag in de Emmastraat in Appingedam een 43-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor mishandeling. De man had woorden gekregen met een 30-jarige plaatsgenoot. Nadat de 30-jarige man een tuinhekje had vernield, kwam de verdachte verhaal halen en sloeg de Damster. Deze moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen door een huisarts. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: moeder en zoon gewond bij ongeval

Een 51-jarige vrouw en haar 10-jarige zoon uit Amsterdam zijn maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A7 bij Marum. De vrouw reed in de richting van Drachten toen ze door onbekende oorzaak in de middenberm terecht kwam. Na een stuurcorrectie schoot de auto naar de andere rijbaan. Daar kwam het voertuig in de berm terecht en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Beide personen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie.

Lauwerzijl: automobilisten moeten rijbewijs inleveren

De politie heeft maandagavond op de Stadsweg in Lauwerzijl het rijbewijs van twee automobilisten ingenomen. Een 23-jarige man uit Oldehove kon zijn roze papiertje inleveren, nadat hij met een snelheid van 133 km/u over de provinciale weg reed. De beginnend bestuurder reed 53 km/u te snel.

Een 45-jarige automobilist uit Amersfoort kon diezelfde avond zijn rijbewijs achterlaten. Hij reed 50 km/u te snel over de Stadsweg. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Adriaan Tripweg: aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 50, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.