Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 07-08-2007

Vierde verdachte aangehouden voor geweld Eemnes

(zie persberichten Eemland noord 05/08/07; Bewoners aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen politie)

EEMNES De politie heeft zondag 5 augustus om 10.55 uur een vierde verdachte aangehouden terzake bedreiging van politieagenten en openlijke geweldpleging.

Het gaat om een 32-jarige inwoner van Eemnes die na zijn aanhouding is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. De overige verdachten, die zijn aangehouden op zaterdag 4 augustus, zitten nog vast. De politie gaat door met het onderzoek.

Brandstichting

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op dinsdagochtend werden vijf personen aangehouden voor brandstichting. Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie de melding dat een container in brand stond aan de Westdijk. Agenten gingen ter plaatste en troffen de brandende container aan en daarnaast een aantal kledingstukken met identiteitskaarten en telefoons. Even verderop zagen agenten enkele jongeren wegrennen. De agenten riepen hen toe dat wegrennen geen zin had omdat de agenten toch al hun id hadden. De jongeren, 14 tot 17 jaar uit Bunschoten, keerden vervolgens terug en werden aangehouden voor brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.