Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 7 augustus

* STOFFELIJK OVERSCHOT GEIDENTIFICEERD
Het stoffelijk overschot dat op zondag 22 juli jl. werd aangetroffen in het water langs de Lepelaarsingel is geïdentificeerd Het gaat om een 25-jarige Duitser uit Augsburg. De identiteit van het slachtoffer is in Duitsland, aan de hand van vingerafdrukken, vastgesteld. Het onderzoek naar de oorzaak van zijn overlijden gaat uiteraard door. Er vindt op dit moment een toxicologisch onderzoek plaats bij het Nederlands Forensich Instituut (NFI) waarvan de resultaten moeten worden afgewacht.


* MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING
OUDDORP- Op de rijksweg N57 ontstond maandagavond een aanrijding tussen een motor en een auto, waarbij de motorrijder ernstig gewond raakte. Rond half elf wilde een 59-jarige automobiliste uit Middelburg keren om weer richting Rotterdam te rijden. Een 49-jarige motorrijder uit Zierikzee kwam vanaf de richting Rotterdam en botste op de kerende auto. Achter de motorrijder reed een 59-jarige automobilist uit Burgh Haamstede, die kon hem niet meer ontwijken. De motorrijder brak beide bovenbenen en een enkel en is door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis. De weg is enige tijd afgesloten geweest.


* VRACHTWAGEN MET FRITUURVET KANTELT
HOOGVLIET- Bij het Gaderingviaduct ontstond dinsdagochtend om zes uur een éénzijdig ongeval, waarbij een tankwagen gevuld met frituurvet kantelde. De 41-jarige bestuurder, afkomstig uit Duitsland, raakte gewond. Hij had diverse kneuzingen en verwondingen in zijn gezicht. In een bocht is de lading gaan bewegen, waarna de oplegger kantelde. Enkele duizenden liters frituurvet stroomde over het wegdek. Rijkswaterstaat en Ecoloss zijn waarschijnlijk de rest van de dag nog bezig met het opruimen en reinigen van het wegdek. De overlast voor het verkeer viel mee als gevolg van de zomerperiode.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-STRUISENBURG- Politiemensen arresteerden maandagmiddag een man, die in het bezit was van een vuurwapen. Rond twee uur zagen zij hem in een auto rijden zonder zijn gordel om. De automobilist, een 30-jarige inwoner van Dordrecht, werd op de Struisenburgdwarsstraat staande gehouden. De bestuurder stond gesignaleerd en in zijn wagen werd vervolgens een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* GETUIGENOPROEP NA BRAND
ROTTERDAM-ZUID- Naar aanleiding van een brand in een schuur en boerderij aan de Hekendorpstraat op woensdag 1 augustus j.l. is de politie een onderzoek gestart. De oorzaak van de brand was naar alle waarschijnlijkheid brandstichting. Ten tijde van de brand is in de directe omgeving een aantal jeugdigen gesignaleerd, die mogelijk iets gezien hebben. De politie is op zoek naar die personen en verzoekt hen zich te melden. Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of anderszins over informatie beschikken, die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Er kan contact worden opgenomen met de afdeling Jeugd van district Feijenoord-Ridderster, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* TWEE VERDACHTEN VOOR HELING
Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam meldde dat dinsdagavond vanaf een tafel in een winkel aan de Mijnsherenlaan een mobiele telefoon was gestolen, vermoedelijk door twee onbekende mannen. Via een andere telefoon belde ze haar eigen nummer. Er werd opgenomen en een afspraak gemaakt om het apparaat terug te kopen. Toen er twee jongens in haar winkel verschenen informeerde ze de politie. Het tweetal 18 en 19 jaar oud uit Rotterdam werd aangehouden verdacht van heling. Eén van hen was in het bezit van de gestolen telefoon.