AutoRai

Kia Pro-ceeâd â meer details van de nieuwe driedeurs onthuld

(8/7/2007)
Kia Motors Corporation geeft vandaag de tweede âpreviewâ vrij van haar stijlvolle nieuwe Pro-ceeâd, het derde model in de ceeâd-familie die voor Europa is ontwikkeld en wordt gebouwd in Slowakije.

âWe wilden de Pro-ceeâd zo sportief mogelijk maken, maar hij moest duidelijk een lid van de câeed-familie blijven vormen,â verklaart Gregory Guillaume, Chief Designer van Kia Motors Europe. âWe zijn er trots op dat de productieauto nauwelijks afwijkt van de conceptauto die afgelopen jaar werd gepresenteerd op de Parijse Motor Show. De driedeurs Kia Pro-ceeâd is een ingrijpend gewijzigde variant van het ceeâd-ontwerpthema en alleen de motorkap en de voorste spatborden konden overgenomen worden van het vijfdeursmodel. Alle andere carrosseriedelen zijn volledig nieuw en speciaal voor dit model ontworpen.â

De nieuwe Kia Pro-ceeâd driedeurs hatchback beleeft dit jaar zijn wereldpremière tijdens de Frankfurt International Motor Show op 11 september, terwijl Kia uiterlijk begin 2008 zal beginnen met de verkoop.