Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/07)

OOSTERHOUT NB, 7 augustus 2007

Heling van gestolen scooter

s-GRAVENMOER: Maandag 6 augustus vond de arrestatie plaats van een 16-jarige jongen uit Dongen. De knul was enige tijd geleden betrapt op een scooter die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De politie leidde dat af uit het feit dat het framenummer weg gevijld was en omdat er op de bromfiets een valse kentekenplaat zat. De bromfiets werd in beslag genomen en de technische recherche slaagde erin om het originele framenummer te achterhalen. Het bleek inderdaad om een scooter te gaan die in februari 2007 in Oosterhout gestolen.

Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij de scooter enkele maanden geleden had gekocht voor 100,-. De deal werd gesloten op een verlaten bospad in Dongen. Zelf monteerde de verdachte een onjuiste kentekenplaat op de scooter. Gezien alle omstandigheden kon de verdachte niet anders dan toegeven dan dat hij wist dat het om een gestolen brommer ging en hij zich schuldig had gemaakt aan heling. In overleg met het openbaar ministerie kreeg de verdachte een boete van 550,- De scooter gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Proces-verbaal voor diverse strafbare feiten

OOSTERHOUT: Een 33-jarige inwoner van Dongen werd door de politie opgepakt toen hij maandagmiddag 6 augustus in een personenauto door Oosterhout reed. Agenten zagen hem rijden op het Torenkwartier in Oosterhout. Het bleek dat er voor de man nog acht vonnissen openstonden. Daarnaast had hij van de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd gekregen. Door toch achter het stuur te stappen, pleegde hij een misdrijf. De APK van de auto waarin hij reed was verlopen en er lag ook een knuppel binnen handbereik in de auto. Dit laatste is een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De Dongenaar kreeg voor alle strafbare feiten proces-verbaal.

Pupillen bedreigen begeleidster

OOSTERHOUT: Een pedagogisch begeleidster van een Oosterhoutse organisatie voor jeugdzorg werd maandagmiddag 6 augustus bedreigd door twee van haar pupillen. De jongens (12 en 13 jaar oud) waren met haar meegegaan naar het Oosterhoutse centrum om boodschappen te doen. Daarbij onenigheid ontstond, wat in de parkeergarage aan de Bouwlingstraat tot een uitbarsting kwam. De twee jongens vochten met elkaar. De 13-jarige vernielde een van de autobanden van zijn begeleidster en dreigde zichzelf en zijn begeleidster iets aan te doen. Met de hulp van omstanders kon de begeleidster de knul weer onder controle krijgen. De politie arresteerde allebei de jongens op verdenking van bedreiging. Zij zijn verhoord en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De begeleidster heeft ook aangifte gedaan van wat haar is overkomen. De politie heeft de Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie geïnformeerd over het incident. De twee jongens maakten deel uit van een leefgroep voor jongeren met gedragsproblemen en waren door Bureau Jeugdzorg in de instelling geplaatst.

Vandalisme op de film gezet

WAALWIJK: De politie kreeg maandagavond 6 augustus onverwacht hulp van een buurtbewoner van de Mendelssohnstraat. Bij het dierenparkje was de aanwezige jeugd baldadig geweest. Ze hadden glazen flessen kapot gegooid in het speeltuintje.
De gewaarschuwde agenten spraken de aanwezige jeugdigen aan, maar die wisten natuurlijk van niets. Ze hadden echter niet gerekend op een slimme buurtbewoner die alles vanuit zijn dakraam gefilmd had. De man toonde zijn beelden aan de agenten, waarna de twee hoofdverdachten snel ingerekend konden worden. De verdachten 14 en 13 jaar komen beiden uit Waalwijk. Tijdens het verhoor bekende het tweetal hun baldadige gedrag, wat onder invloed van alcohol gepleegd werd. Ze kregen proces-verbaal vanwege het vandalisme en hun ouders zijn door de politie in kennis gesteld over het voorval.

Politie neemt rijbewijs in van dronken brokkenmaker

OOSTERHOUT: Op maandagavond 6 augustus gebeurde op de Ketenbaan in Oosterhout een eenzijdig ongeval. Een 48-jarige man uit Terheijden raakte rond 22.00 uur de controle over zijn voertuig kwijt en raakte van de weg. Vervolgens botste hij tegen een aantal bomen aan waarbij zijn auto total-los raakte. Omdat er alcohol in het spel was werd de man gearresteerd. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 715 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoogte van de uitslag namen de agenten het rijbewijs van de man in. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l, wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte altijd ingevorderd. Dat gebeurde in dit geval dus ook. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van acht uur opgelegd.

Op de bon voor afval stoken

MEEUWEN: Een 30-jarige man uit Meeuwen kan een boete verwachten omdat hij illegaal afval heeft gestookt. Surveillerende politieagenten traden op na klachten van overlast. De verdachte verstookte op de Dijksteeg afval over een oppervlakte van 15 meter bij 4 meter. Het betrof riet en hout afkomstig van het dak. Verder lag er ook wat piepschuim tussen. De verdachte had geen stookvergunning bij de gemeente aangevraagd. Die vergunningen worden overigens in principe bijna nooit verstrekt. Dit voorval vond plaats op maandagavond 6 augustus rond 20.30 uur.

Schennispleger actief

SPRANG-CAPELLE: Maandagavond 6 augustus was er een exhibitionist actief op het Halve Zolenpad in Sprang-Capelle. Twee vrouwen liepen daar rond 19.30 uur te wandelen toen een fietser hen achterop kwam. De man belde en tijdens het passeren zagen de vriendinnen dat de circa 45 jarige man alleen in een T-shirt en schoenen gekleed was. Zijn billen waren ontbloot. Hij reed ongeveer 50 meter verder stopte en zette zijn fiets aan de kant. Hij draaide zich om naar de twee dames en liet zijn geslachtsdeel aan de dames zien. De dames zijn toen een zijpad ingegaan en snel doorgelopen. Ze hebben de man verder niet meer gezien. Een van de vrouwen (57-jaar) meldde het voorval aan de politie. Aan de hand van het signalement stelt de politie een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer