Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 7 augustus

BERGEN OP ZOOM, 7 augustus 2007

Negen aanhoudingen rondom Draai van de Kaai

ROOSENDAAL: Rondom het wielerevenement Draai van de Kaai heeft de politie maandagavond- en nacht negen aanhoudingen verricht. Het was een druk bezocht evenement en over het algemeen heerste er een gemoedelijke sfeer onder de bezoekers en stappers. De aanhoudingen werden verricht vanwege het verstoren van de openbare orde, belediging en het niet opvolgen van een bevel tot vordering. Alle negen verdachten zijn weer op vrije voeten.

Een 37-jarige inwoner van Wouw werd op de Jan Vermeerlaan aangehouden wegens belediging van een politieagent. Datzelfde lot onderging een 61-jarige inwoner van Oud Gastel op de Dokter Brabersstraat.

Bij een vechtpartij op de Markt werden twee Roosendalers (15 en 21 jaar) aangehouden. Op het Kadeplein vond ook een vechtpartij plaats. Daarbij werd een 43-jarige Roosendaler aangehouden. Ook zijn zoon (leeftijd onbekend) die had gevochten, werd in de boeien geslagen. Bij dit incident bemoeiden veel omstanders zich met het werk van de politie. Met politiepaarden en politiehonden maakten agenten ruimte om het opstootje te kunnen oplossen. Een 43-jarige Spundelnaar gaf geen gehoor aan een bevel tot vordering en ook na enkele tikken met een wapenstok, bleef hij staan. Uiteindelijk werd hij door diensthond Nero gebeten. Ook een 20-jarige Roosendaler werd aangehouden, omdat hij probeerde de aanhouding van de eerdergenoemde 43-jarige Roosendaler te voorkomen.

Een 40-jarige Dordrechter werd in de kraag gepakt toen agenten hem wilden bekeuren voor wildplassen op de Markt en de man zich niet wilde identificeren. Op weg naar het bureau beledigde de man nog een agente.

Buurman aangehouden na ruzie met mes

HOOGERHEIDE: De politie heeft maandagmiddag rond 16.15 uur een 62-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. Hij had op De Eik ruzie gekregen met zijn 28-jarige buurman over een schutting tussen hun beide woningen. De 62-jarige man zou met een mes zijn buurman hebben bedreigd en enkele malen een stekende beweging gemaakt. De verdachte is op het bureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist aangehouden

ROOSENDAAL: Op de Willem Dreesweg is maandagavond kort voor 21.00 uur een 48-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle werd de man staande gehouden en op het bureau bleek hij maar liefst 995 ug/l te blazen. Dat is ruim vier maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de Roosendaler is ingenomen, dat gebeurt vanaf 570 ug/l. De man is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Een 22-jarige inwoner van Halsteren is maandagavond tegen 23.30 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vader. Dat gebeurde in diens woning in Bergen op Zoom-Noord. Vader en zoon kregen ruzie en de zoon zou ineens door het lint zijn gegaan en het interieur deels vernield hebben. Het slachtoffer hield een flinke wond op het hoofd over aan de klappen die hij kreeg. Ook zou de 22-jarige man gedreigd hebben de woning van zijn vader in brand te willen steken. De verdachte is in verzekering gesteld en dinsdag op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie achtervolgt bestuurder grijze Mercedes

ROOSENDAAL: Diverse politie-eenheden hebben dinsdagmorgen rond 08.00 uur de bestuurder van een grijze Mercedes en zijn bijrijder achtervolgd. Die achtervolging begon in Roosendaal op de Laan van Brabant waarbij de nog onbekende automobilist een stopteken negeerde. Agenten wilden hem aan de kant zetten, omdat de man diverse verkeerslichten negeerde en veel te hard reed. Van Roosendaal ging de dollemansrit via de A58 naar Wouw en via diverse binnenwegen kwam de bestuurder in Bergen op Zoom. Onderweg werd met zeer hoge snelheid gereden en werden links en rechts andere weggebruikers ingehaald. Op de snelweg werd ook gebruik gemaakt van de vluchtstrook. Via de Randweg Noord en de A4 kwam de Mercedes weer op de A58 richting Zeeland uit. Daar reed hij steeds verder van de politiewagens weg. Gelet op de hoge snelheid, meer dan 180 km/uur en de drukte op de weg in de ochtendspits, besloten agenten de achtervolging te staken. De veiligheid van andere weggebruikers en die van henzelf wogen daarbij zwaarder dan het staande houden van de onbekende automobilist. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar zijn identiteit.

Auteur: Andre van den Hul