Openbaar Ministerie

Celstraffen voor diefstal chihuahua pups

Roermond, 8 augustus 2007

Op 7 augustus 2007 zijn door de rechtbank in Roermond drie verdachten veroordeeld voor de diefstal met geweld van drie chihuahua pups. Dat gebeurde op 25 maart dit jaar in Nunhem in de gemeente Leudal. De verdachten deden zich voor als mogelijke kopers en namen de pups vervolgens mee onder bedreiging van een vuurwapen. Mede dankzij een tip in het programma Opsporing Verzocht konden zij al een maand later worden aangehouden.

Alle drie de verdachten uit Geleen, een 30-jarige man, een 21-jarige vrouw en een 17-jarige man, zijn voor hun rol veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Onder meer gezien de ernst van het feit heeft de rechtbank besloten ook bij de 17-jarige verdachte het sanctierecht voor volwassenen toe te passen.

De Officier van Justitie had tegen hen alle drie een gevangenisstraf geëist van dertig maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

De zaak tegen een vierde verdachte, een 19-jarige man uit Roermond, is in verband met nader onderzoek aangehouden voor onbepaalde tijd.