Bureau Verkeershandhaving


Rijbewijs kwijt na bizarre rit

8 augustus 2007

De politie van Brabant-Noord heeft maandagavond het rijbewijs van een 24-jarige man uit Mill ingevorderd. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen en verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs.

Een 36-jarig man uit Uden was op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode een vrachtauto aan het inhalen toen een automobilist hem met hoge snelheid van achteren naderde. Hij begon te bumperkleven en gaf lichtsignalen. Toen de Udenaar naar de rechterrijstrook terug kon, reed de automobilist hem klem en dwong hem te stoppen midden op de rijbaan. De automobilist stapte uit en schopte verschillende deuken in de auto van de man uit Uden. De automobilist vervolgde zijn weg in de richting van Nijmegen.

Over de kop
Enkele ogenblikken later bleek dezelfde automobilist, een 24-jarige man uit Mill, op de A50 ter hoogte van Schaijk weer een voertuig van de weg te hebben gedrukt. Hij reed een 58-jarige automobilist uit Wijchen aan met zijn auto en drukte hem in de berm. De auto van de verdachte raakte bij deze manoeuvre over de kop en kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand.

Rijbewijs ingevorder
De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de 24-jarige man aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.