Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Drank op, rijbewijs kwijt, auto kwijt        |
Een 34-jarige bestuurder uit Zeewolde en een 38-jarige automobilist uit Heusden bleken woensdag 8 augustus onder invloed van alcohol. Eerstgenoemde moest zijn auto inleveren, van laatstgenoemde werd het rijbewijs ingevorderd.

De bestuurder uit Zeewolde werd rond 01.00 uur op de Provincialeweg S7 in Harderwijk op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een blaastest op straat bevestigde alcoholgebruik, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0.6 promille en werd duidelijk dat de man helemaal geen rijbewijs had en al eerder aan eenzelfde overtreding had begaan. De politie heeft de auto van de man in beslag genomen en over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de Officier van Justitie.

Agenten hebben rond 04.15 uur de automobilist uit Heusden aangehouden, nadat een blaastest op straat alcoholgebruik had uitgewezen. Een ademanalysetest op het politiebureau bracht een promillage van 1.5 aan het licht. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd, omdat hij de toegestane norm van 0.5 promille ruimschoots heeft overschreden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Ermelo - Vrouw beroofd van tas                            |
De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat dinsdag 7 augustus op de Sportlaan in Ermelo plaats vond en waarbij een 57-jarige vrouw uit Ermelo van haar tas werd beroofd. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

De vrouw fietste rond 16.00 uur op de Sportlaan toen zij ter hoogte van de kruising met de Cronjéstraat werd ingehaald door twee jongens (ongeveer 16/17 jaar) op een gele scooter/brommer. De achterste jongen griste de tas van de vrouw uit de fietsmand, waarna beiden er vandoor gingen. De jongens droegen geen helm en hadden een blanke huidskleur. De politie is op zoek naar tips. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met het incident in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Ermelo - Verdachte diefstal fiets aangehouden             |
De politie heeft dinsdag 7 augustus een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van onder meer diefstal van een fiets en sigaretten bij een woning. De verdachte is ingesloten en de politie gaat verder met het onderzoek.

Dinsdagochtend werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een fiets vanuit een schuur aan de Telgterbuurtweg. Hierbij zijn ook sigaretten uit een geparkeerde auto op hetzelfde erf verdwenen. Na een melding over een verdacht persoon die aan auto's zat te morrelen en door een veldwachter was aangehouden, werd deze man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte bleek in het bezit te zijn van de eerder gestolen fiets en de bewuste sigaretten. De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is verband met het onderzoek ingesloten.

Einde berichten


---


---


---

---- --