Gemeente Gouda


ambassadrice ghana opent foto-expositie in gouda (8-8-2007)

Vandaag opent de ambassadrice van Ghana, mevrouw Dr. Grace Amponsah-Ababio, een foto-expositie in het Goudse stadhuis van fotograaf Marianka Peters. De tentoonstelling laat de voortgang van samenwerkingsprojecten in Elmina (Ghana) zien waarbij de gemeente Gouda en diverse bedrijven en instellingen nauw betrokken zijn.

De gemeente Gouda heeft sinds vier jaar een projectband met Elmina, een stadje met naar schatting 35.000 inwoners, gelegen aan de vroegere Goudkust, 155 kilometer ten westen van de hoofdstad Accra. De voornaamste bron van inkomsten is de visserij, maar ook zoutwinning en botenbouw zijn belangrijke inkomstenbronnen. Veel inwoners leiden een marginaal bestaan met het drijven van kleine handeltjes. Doel van de projectband is wederzijdse kennisoverdracht met name op het gebied van milieu. Zo is de grootste illegale vuilnisbelt op Java Hill verwijderd, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de herinrichting van een vuilstortplaats buiten de stad en binnenkort wordt gestart met de bouw van een plastic recyclefabriek.

In mei 2007 heeft burgemeester Wim Cornelis, samen met fractievoorzitters uit de Goudse gemeenteraad, een werkbezoek gebracht aan Elmina. Fotograaf en journalist Marianka Peters reisde met het gezelschap mee en fotografeerde alle projecten en de inwoners van Elmina. De overzichtstentoonstelling is vanaf nu in het Goudse stadhuis te zien.

Adres stadhuis
Markt 1 in Gouda.
Openingstijden: werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Marianka Peters

Meer info over de fotograaf: www.mariankapeters.nl