Politie Gelderland-Zuid

Verdachte in onderzoek Tiel in bewaring gesteld

Tiel, 08-08-2007 o De 24-jarige verdachte in het onderzoek naar de toedracht rond het overlijden van een Tielenaar, is woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de verdachte voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 18-jarige vrouw die aangehouden was, is vandaag in vrijheid gesteld. In het onderzoek is niet gebleken dat zij actief heeft deelgenomen aan geweldpleging. Wel blijft zij verdachte van diefstal. Een derde verdachte is dinsdag aangehouden.

Vrijdagavond is de politie een grootschalig onderzoek in Tiel gestart na het overlijden van een 48-jarige man op straat in de wijk Rauwenhof. Zaterdagnacht zijn beide verdachten in hun woonplaats Tiel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een confrontatie waarbij de 48-jarige man ernstig gewond is achtergebleven. De man overleed diezelfde avond in het ziekenhuis.

Derde verdachte
Dinsdag heeft onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking plaatsgevonden in een woning in de gemeente Buren. De 27-jarige bewoner van dit pand is diezelfde dag aangehouden op verdenking van heling van gestolen goederen. De aangetroffen goederen zijn afkomstig van de inbraak met de daarop volgende confrontatie met dodelijke afloop.

Op dit moment worden nog enkele getuigen gehoord door rechercheurs van het onderzoeksteam. (01)