Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 8 augustus 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Fascinatio Boulevard NK-4b, kantoorgebouw bouwen.

Silkeborg 9, dakkapellen aanbrengen.

Rietbaan 6, entree uitbreiden.

Fluiterlaan/Roekstraat, informatiecentrum bouwen.

Sint Francisbaai 23, dakkapel voorzijde uitbreiden.

Fascinatio Fase 3, 73 huurwoningen bouwen.

Rhijnspoor 300, 2 restaurants bouwen.

Groenedijk 19, 2 woningen bouwen.

Dalkruidbaan, goederenhotel bouwen.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 1augustus 2007:

Capelseweg 35, lichtinstallatie rond softbalveld bouwen.

Verzenddatum 2 augustus 2007:

Aleoeten 38, gymzaal gedeeltelijk vernieuwen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen dan kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen

aangevraagd

Door de gemeente:

Terrein rioolgemaal Reigerlaan 1


1 gewone esdoorn (acer pseudoplatanus) en 170m2 bosplantsoen wegens renovatie rioolgemaal. Geen herplant. Er worden heesters teruggeplant.

Door overigen:

Damsterdiep 52


1 berk (betula pendula) wegens overlast. Geen herplant.

Kapvergunningen

verleend

Aan de gemeente:

Aleoeten 28


1 sierkers (prunus eminens Umbraculifera). Deze boom is op 30 januari geveld via een noodkap wegens wortelbeschadiging en scheefstand. Herplant met 1 sierkers.

Capelseweg thv lichtmast 133


1 es (fraxinus excelsior) wegens ziekte en dood hout. Herplant met 1 es.

Wilgenhoek 1


2 esdoorns (Acer pseudoplatanus) wegens verminderde vitaliteit en dood hout. Herplant met 2 esdoorns.

Dotterlei 659-801


10 wilgen (salix alba Barlo) wegens ziekte en dood hout. Herplant met
10 zwarte elzen.

Burgemeester van Beresteijnlaan


7 essen wegens beschadigd wortelstelsel en grondscheuren. Geen herplant. De grond is hier te zacht waardoor de bomen instabiel worden.

Bermweg/Haagwinde 1


1 Italiaanse hartbladige els (alnus cordata) wegens aantasting wilgenhoutrups en instabiliteit. Herplant met 1 els.

Rozensingel thv 33


1 populier (populus nigra italica) wegens ziekte en dood hout. Herplant met 3 populieren.

Bouvigne thv 44


2 californische cypressen (Chamaecyparis) wegens inpikgroen welke door de gemeente is teruggevorderd. Geen herplant.

Paganinistraat achterzijde 38


1 kaukasische vleugelnoot (pterocaraya fraxinifolia) wegens kroonsterfte. Herplant met 1 vleugelnoot.

Kompasstraat 26


2 populieren (populus canadensis Heidemij) wegens takbreuk en ze staan te dicht op de bebouwing. Herplant met 2 populieren.

Doelen 2


1 beuk (fagus sylvatica) wegens schaduwoverlast en de boom staat op de erfgrens. Geen herplant. De boom is geen gemeenteboom geweest.

Elisabeth Musch erf 35/37


1 conifeer (Cupressocyparis Leylandii) wegens scheefstand en beschadiging wortelstelsel. De boom drukt de verharding omhoog. Geen herplantplicht. De boom is illegaal aangeplant.

Goudenregenstraat 9


1 Italiaanse hartbladige els (Alnus cordata). De boom is door een vrachtwagen omver gereden. De restanten van de boom zijn opgeruimd. Herplantplicht met 1 els.

Aan overigen:

Dorpsstraat 169


1 wilg (salix matsudana tortuosa). De boom is dood en levert gevaar op voor de omgeving. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie over kapaanvragen en of vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan moet dit uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking gemeld zijn bij de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon 2848637.

Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Evenementenvergunningen

aangevraagd


* LinC: voor het houden van een sport en spelmiddag voor de buurtbewoners, op het veld aan het Louvre op woensdag 15 augustus
2007 van 13.00 uur tot 17.00 uur;

* St. Capelse Muziekschool: voor het houden van een muziekevenement, Muziek à la Carte, op het Stadsplein op zaterdag 22 september 2007 van 11.00 uur tot 22.00 uur;

* J. Sietsma: voor het houden van een buurtfeest op het grasveld aan de Reigerlaan voor de panden 116-124 op zaterdag 22 september 2007 en zondag 23 september 2007 van 08.00 uur tot 22.00 uur.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 30 juli 2007 (datum besluit 30 juli 2007):

kentekennummer 32-PB-NR voor mevrouw A. Kreft Strampel, Johan de Wittstraat 11.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

reclamevergunning

Het college maakt bekend dat zij vergunning heeft verleend voor het plaatsen van reclameframes op de eigendommen van ENECO, met uitzondering van gebouwen, binnen de gemeente Capelle aan den IJssel, ter aankondiging van voornamelijk culturele en maatschappelijke evenementen c.a.

De vergunning is afgegeven op 17 juli 2007 en geldt tot 30 september
2008 en ligt ter inzage bij het informatiecentrum.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft een belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit besluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet binnen een termijn van zes weken worden ingediend. Deze termijn vangt aan met de ingang van de dag na verzending van de beschikking.

Wegwerkzaamheden aan de verharding van de Algeraweg

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft ontheffing gekregen om buiten de normale werktijd de onderstaande werkzaamheden uit te voeren:

Van donderdag 2 augustus 2007 van 18.00 uur tot circa 24.00 uur en van maandag 6 augustus 2007 tot en met vrijdag 31 augustus van circa 18.00 uur tot en met circa 06.00 uur.


· Frezen van asfalt.


· Het aanbrengen van asfalt.


· Het verwijderen en aanbrengen van markeringen.


· Het aanbrengen van detectielussen.


· Het aanbrengen van asfaltwapening.


· Het verwijderen en aanbrengen van kolken en banden.

Bovenstaande opsomming is uiteraard onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden.

Voorbereidingsbesluit

artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (s-Gravenweg nr.
355).

Het college maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de raad in zijn vergaderingen van 9 en 10 juli 2007 heeft besloten te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan Stadsdeelpark, Herziening II (gedeeltelijk) wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit), zoals aangegeven op de bij het besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening. Deze herziening heeft betrekking op het perceel s-Gravenweg nr. 355. Het is de bedoeling de voormalige boerderij en de daarbij aanwezige schuur tot een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking te verbouwen. Om deze verbouwing mogelijk te maken is het verlenen van een vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, noodzakelijk. Het voorbereidingsbesluit besluit treedt in werking met ingang van 1 september 2007 en heeft een werkingsduur van een jaar.

Genoemd raadsbesluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van 9 augustus 2007 gedurende 6 weken ter inzage bij het Informatiecentrum. Het raadsbesluit met bijbehorende tekening is ook te raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om binnen 6 weken, na de dag van deze bekendmaking, tegen dit besluit bij de raad van deze gemeente een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift richt u aan de raad van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Indiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het voorbereidingsbesluit wordt uitgesteld.

Indien onverwijlde spoed dit vereist is het ook mogelijk om een ver­ zoek om een voorlopige voorziening (schorsing van het besluit) in te dienen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus
50951, 3007 BM Rotterdam. Voor het in behandeling nemen van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.