Strategische samenwerking MKB Nederland en Menzis

09/08/2007 10:07



Menzis zorg en inkomen



Menzis en MKB Nederland hebben besloten tot een strategische samenwerking. In 2007 en 2008 krijgt de samenwerking vorm in projecten om via het midden- en kleinbedrijf de leefbaarheid in wijken en buurten te verbeteren. Daarnaast gaan MKB Nederland en Menzis samen ondernemerschap in de zorg stimuleren en onderzoeken hoe de relatie van het midden- en kleinbedrijf met de zorg kan worden verbeterd. Menzis is hiermee exclusief kennispartner van MKB Nederland op het snijvlak van zorg en sociale zekerheid.

MKB Nederland en Menzis hebben tot de samenwerking besloten vanuit de gedeelde visie dat een gezonde economie en goede zorg dichtbij randvoorwaarden zijn voor een gezonde wijk. In 2007 en 2008 worden drie projecten opgezet: ten eerste het onderzoek naar verbeteringen in de relatie van ondernemers met de zorg (najaar 2007), ten tweede het stimuleren van ondernemerschap in de zorg (2008) en tenslotte het ontwikkelen van initiatieven om met behulp van het midden- en kleinbedrijf de leefbaarheid in wijk en buurt te verbeteren (2008).

Op 11 oktober zullen de twee partijen tijdens een persconferentie hun concrete plannen ontvouwen en aangeven welke initiatieven in welke wijken en buurten zullen worden ontplooid.