Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Auto van de weg; twee zwaar gewond

Apeldoorn, 09-08-2007 o Bij een ongeval op de Arnhemseweg zijn woensdagavond 8 augustus twee Apeldoorners zwaar gewond geraakt. De 22-jarige bestuurder en een 20-jarige passagier werden gespiest door een paal van een hekwerk. Een derde inzittende raakte eveneens gewond. De bestuurder werd met de traumahelikopter overgebracht naar het AZU in Utrecht. De nadere slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn.

Het ongeval gebeurde rond 23.05 uur op de Arnhemseweg in Apeldoorn. De 22-jarige bestuurder reed met drie passagiers over de Arnhemseweg komende uit het centrum van Apeldoorn. Ter hoogte van de kinderboerderij Malkenschoten verloor de man door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij raakte van de weg een reed dwars door twee hekwerken van de kinderboerderij. Hierbij kwam een stalen paal in de buik van de bestuurder terecht en vervolgens in het been van de 20-jarige passagier achter hem, waardoor ze aan elkaar vastzaten en niet uit de auto konden komen.

Beide slachtoffers werden door ambulancepersoneel gestabiliseerd en in samenwerking met de brandweer en de arts van de traumahelikopter uit de auto gehaald. De bestuurder is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd, De passagier met het beenletsel en een 19-jarige Apeldoorner die een gebroken sleutelbeen had opgelopen werden overgebracht naar het ziekenhuis in hun woonplaats.

De toedracht van het ongeval is nog niet bekend en de verkeersongevallendienst is nog met het onderzoek bezig. Uit verklaringen van getuigen komt naar voren dat de bestuurder veel te hard heeft gereden. De politie zoekt in dit verband nog een bromfietsbestuurder die ten tijde van het ongeval over de Arnhemseweg heeft gereden. Mogelijk zijn er nog andere getuigen die iets kunnen zeggen over het rijgedrag van de betrokken automobilist. Zij kunnen bellen met 0900 8844.