Ingezonden persbericht


Wilders laat rechtsstaat in de kou staan; Verbod op de koran zinloze provocatie

Den Haag, 9 augustus 2007 - De fractievoorzitter van de PVV, Geert Wilders, bepleit in zijn ingezonden brief in de Volkskrant een verbod op de koran. Volgens de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) werkt Wilders met dit soort uitspraken segregatie in de hand. Bovendien gaat hij voorbij aan het feit dat geweld in onze rechtsstaat verboden is.

"Wilders gaat voorbij aan het feit dat geweld in Nederland al verboden is bij wet. Dat er mensen zijn die de koran als inspiratie of excuus gebruiken voor geweld, hoeft nog geen reden te zijn om het geschrift te verbieden. Deze mensen zullen gestraft moeten worden omdat zij geweld plegen, niet omdat zij een bepaald boek hebben gelezen", aldus landelijk voorzitter Sabine Koebrugge.

De jonge liberalen zijn geschokt door de uitspraken van Geert Wilders doordat hij de kloof tussen allochtonen en autochtonen bewust groter maakt en de vrijheid van godsdienst in het geding brengt. Ieder individu heeft het recht om te geloven wat hij of zij wil. Hier heeft de staat zich niet mee te bemoeien. De PVV-fractievoorzitter lijkt vergeten dat we in Nederland een scheiding van kerk en staat kennen. Deze scheiding is er juist voor bedoeld om de vrijheid van godsdienst te verzekeren door individuen zelf te laten bepalen of zij een godsdienst willen belijden. Het is dan ook niet mogelijk om een bepaalde godsdienst te beoordelen, omdat de staat onafhankelijk blijft. Wilders probeert op provocerende wijze een inbreuk te maken op deze vrijheid.

De JOVD is van mening dat Wilders zijn woorden terug moet nemen. Volgens zijn principes wordt de bijbel straks ook verboden. Niemand zal ontkennen dat ook in de bijbel wordt opgeroepen tot geweld. Vrijheden van individuen dienen gewaarborgd te worden, zo ook de vrijheid van godsdienst. Bovendien dient Wilders de grondwet te respecteren!


* * *



Ingezonden persbericht