Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout donderdag 9 augustus

OOSTERHOUT NB, 9 augustus 2007

Aangehouden na winkeldiefstal

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft woensdagmiddag vier personen aangehouden wegens winkeldiefstal. De vier zouden rond 14:00 uur uit een winkel in Het Anker pakjes drinken hebben gestolen. Dit werd gezien door medewerkers van de winkel en werd ook vastgelegd middels de bewakingscamera van de winkel. De vier gingen er vandoor. De politie kwam ter plaatse en herkende een van de verdachten van de bewakingsbeelden. Daardoor konden na een kort onderzoek alle verdachten, op verschillende plaatsen, waaronder hun respectievelijke woningen, worden aangehouden. Het betreft een 18-jarige en 19-jarige man uit Geertruidenberg, een 15-jarig meisje uit Geertruidenberg en een 22-jarige man uit Raamsdonksveer. Na verhoor werden de vier weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man uit Sprang-Capelle aangehouden na huiselijk geweld

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur een 48-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor de vriend van zijn moeder te hebben gestoken in de woning waar hij met zijn moeder woont. Het slachtoffer, een 80-jarige inwoner van Zaltbommel, werd in zijn hand gestoken toen hij probeerde stekende bewegingen af te weren. Ook werd hij bedreigd door de 48-jarige man. De bejaarde vriend kwam tussenbeide in een ruzie tussen de verdachte en zijn moeder die ook enkele klappen kreeg. De 48-jarige man is in verzekering gesteld. Het slachtoffer hield enkele snijwondjes over aan het incident.

Drie aanhoudingen na incident bij café Raamsdonkveer

RAAMSDONKVEER: Twee broers (16 en 21 jaar) uit Raamsdonkveer en een 45-jarige man uit Kaatsheuvel zijn woensdagavond kort na 22.00 uur aangehouden nabij een horecazaak aan het Heereplein. De jongste broer en de Kaatsheuvelnaar gingen rond 21.30 uur het café binnen en kregen van de uitbater een schriftelijk toegangsverbod uitgereikt. Daarop ontstond een vechtpartij, maar na wat duw en trekwerk vertrokken de twee mannen weer. Even later kwamen beide broers weer terug, waarbij vooral de oudste erg agressief was. Agenten die inmiddels ter plaatse waren, hielden de 16-jarige man aan, waarbij hij zich verzette. Zijn oudere broer ging zich met de aanhouding van zijn broertje bemoeien en werd na diverse waarschuwingen ook aangehouden. Daarbij was het noodzakelijk pepperspray te gebruiken. Ook bedreigde de 21-jarige man de agenten. De Kaatsheuvelnaar werd daarna uit een andere kroeg gehaald en mocht ook mee naar het bureau. De drie mannen zijn in verzekering gesteld.

Aangehouden na rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: De politie heeft donderdagochtend rond 02:15 uur in de Potgieterstraat een 33-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden wegens rijden onder invloed. Een test wees op een waarde van 730 ug/l, waar maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man werd overgebracht naar het bureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen

WERKENDAM: De politie heeft donderdagochtend rond 09:00 uur in een loods aan de Bandijk een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was in werking en in de twee verschillende ruimten werden bijna 2500 planten aangetroffen. In verband met het aantreffen werd een 51-jarige inwoner van Sleeuwijk aangehouden. Dit betreft de eigenaar van de loods. De politie onderzoekt nog of de man iets van de kwekerij wist. De man verklaarde de loods te hebben verhuurd. Essent constateerde dat de energie voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. De kwekerij en alle bijbehorende producten zijn geruimd. De politie onderzoekt de zaak nog.

Auteur: Manfredi Mauro/Andre van den Hul