GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks: fiets in de metro altijd toestaan

Rotterdam, 9 augustus 2007

Het moet altijd mogelijk worden de fiets in de metro mee te nemen, ook op doordeweekse dagen en tijdens evenementen. Dat voorstel doet GroenLinks-raadslid Arno Bonte. Nu is het alleen mogelijk de fiets 's avonds mee te nemen of in het weekend, met uitzondering van dagen waarop evenementen plaatsvinden.

In de zomer is er in Rotterdam bijna elk weekend een evenement. Er blijven weinig dagen over waarop het wel is toegestaan de fiets mee te nemen in de metro. "En dat terwijl zomers juist veel mensen bereid zijn de fiets te pakken", stelt Bonte. "We willen meer mensen in het openbaar vervoer of op de fiets krijgen. Dan moet je het ze wel makkelijk maken."

Ook het verbod voor reizigers die met de fiets in de metro naar hun werk willen, wordt als het aan GroenLinks ligt opgeheven. Bonte wil dat metrostellen worden heringericht, zodat reizigers op alle dagen hun fiets kwijt kunnen zonder andere reizigers in de weg te lopen. "Wellicht dat het nodig is enkele bankjes te verschuiven, of om een extra fietswagon toe te voegen."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207