Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 9 augustus 2007

Eigenaren gezocht voor klimaatbosjes in heel Noord-Holland!

Landschap Noord-Holland zoekt scholen, gemeenten, bedrijven, musea en andere geĂŻnteresseerde grondeigenaren die een klimaatbosje willen planten op een locatie waar veel 'publiek' komt. In heel Noord-Holland verreizen klimaatbosjes, in het kader van de landelijke bewustwordingscampagne www.hier.nu. Het zijn kerkenbare 'signaalbosjes', bestaande uit drie, zes of negen walnotenbomen in een strakke driehoek. Landschap Noord-Holland biedt de bosjes aan en zorgt zonodig voor de aanplant.

Het eerste klimaatbosje verscheen dit voorjaar op het schoolplein van het Bonhoeffer College, in Castricum. Daarna volgden er snel meer, bij kinderboerderijen, scoutingterreinen, in parken en bij musea. In totaal zijn er nu 11 klimaatbosjes in Noord-Holland geplant. In heel Nederland komen minimaal 600 klimaatbosjes te staan. Scholen, gemeenten, bedrijven en particuliere grondbezitters kunnen ook een klimaatbosje krijgen op zichtlocaties waar veel 'publiek' komt. Wie interesse heeft in een klimaatbosje kan hiervoor de speciale brochure opvragen bij Landschap Noord-Holland, tel. 0251-662244. Landschap Noord-Holland wil in het najaar en winter opnieuw 11 bosjes planten. Wie belangstelling heeft moet er dus snel bij zijn!

Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van De Landschappen en Landschapsbeheer Nederland. Beide organisaties zijn samenwerkingsverbanden van 12 provinciale organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer van natuur en landschap. De klimaatbosjes maken deel uit van de landelijke klimaatcampagne HIER, waarbij maar liefst 38 goede doelenorganisaties zich inspannen om de klimaatverandering op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. De campagne wil mensen laten zien dat de oplossing van het klimaatprobleem niet daar ergens ver weg, maar hier. Bij ons. Wij kunnen nu iets doen. En andere dingen juist laten. Meer hierover staat op www.hier.nu. De Nationale Postcode Loterij steunt de HIER campagne financieel.