Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Negen locaties dwars door hoofdstad parcours voor finale 'Lipton Hole in One Challenge'

Amsterdam één dag omgetoverd tot 9 Holes Disc Golfbaan

Amsterdam, 9 augustus 2007 - Amsterdam wordt op zondag 12 augustus omgetoverd tot een 9 Holes Disc Golfbaan, waar vijftig spelers worden uitgedaagd een 'Hole in One' te gooien: het hoogst haalbare voor een disc golfer. De hoofdstad is - met zijn grachten, bruggetjes en gebouwen - het decor van de finale van de 'Lipton Hole in One Challenge': een spannende competitie waarbij Lipton Ice Tea op zoek gaat naar de meest doeltreffende Disc Golf-spelers van het land. Negen locaties in de hoofdstad vormen het parcours waarop de deelnemers aan de 'final challenge' de strijd met elkaar aanbinden. Als hoofdprijs kunnen zij de Lipton-bus winnen: een knalgele Volkswagenbus T2 uit 1978. Het startschot voor de finale valt om 11.30 uur op VOC Schip 'De Amsterdam'. Daarna trekt een karavaan van vijftig finalisten in een colonne van old timer VW T2-busjes dwars door de stad op weg naar de andere acht holes. Het eindpunt is stadsstrand Blijburg, waar om 17.45 uur de winnaar van de 'Hole in One Challenge' wordt bekendgemaakt.

Lipton Ice Tea is de hele zomer het land doorgereisd om Nederland enthousiast te maken voor een nieuwe buitensport. Disc Golf is een variant op golf, maar in plaats van met clubs wordt het spel met discs, een soort frisbees, gespeeld. De deelnemers proberen deze in zo weinig mogelijk worpen in een basket of 'pole-hole' te krijgen.

'The final challenge'
De 'final challenge' markeert het hoogtepunt van de 'Lipton Hole in One Challenge'. In de aanloop naar de finale op zondag 12 augustus zijn in de afgelopen zomer in het hele land lokale challenges georganiseerd, zoals de 'Lipton 9 Holes Tour'.Tijdens deze tournee vormden negen steden verspreid in heel Nederland een symbolische '9 Holes Course', waar spelers een poging konden wagen een 'hole in one' te scoren, waarbij de disc in één goed gemikte worp doel treft. Ook konden zij meedoen aan twee grote evenementen in Amsterdam en Rotterdam en was de 'Lipton Hole in One Challenge' aanwezig op een aantal bestaande evenementen. Alle deelnemers die er tijdens een van deze events in slaagden een 'hole in one' te gooien, zijn gekwalificeerd voor de finale in Amsterdam.

Karavaan
De finalisten strijden op een '9 holes course' op negen bijzondere locaties in de hoofdstad. De finale gaat zondag om 11.30 uur spectaculair van start op VOC-schip 'De Amsterdam' aan het Oosterdok. Daarna begeeft de karavaan zich naar de overige acht holes: van Nemo via de Magere Brug naar Carré, waarna de strijd ondergronds wordt voortgezet in de parkeergarage van het Museumplein en daarna zijn weg vervolgt via Concertgebouw en Museumplein naar IJburg om te eindigen op stadsstrand Blijburg, waar de laatste twee holes worden gegooid. Om 17.45 uur beleeft de eindstrijd zijn hoogtepunt. Dan wordt duidelijk wie zich de beste disc golfer van Nederland mag noemen en met de VW T2-bus naar huis gaat.


---

Noot aan de redactie (