Politie Flevoland

Achttien aanhoudingen bij alcoholcontroles

Almere/Emmeloord, 12-08-2007 o Het VerkeersTeam Flevoland heeft afgelopen weekeinde bij alcoholcontroles 1.535 bestuurders laten blazen. Hiervan werden er achttien aangehouden. Uiteindelijk bleken er veertien daadwerkelijk onder invloed van alcohol te rijden. Er werd één rijbewijs ingevorderd.

De controles begonnen vrijdagavond op de Urkerweg in Emmeloord en werden later op de avond voorgezet op de Urkerweg op Urk. Hier werden zeven van de 848 gecontroleerde bestuurders aanhouden. Zes bleken er onder invloed te rijden. Een van hen was beginnend bestuurder. Een 53-jarige snorfietser uit Urk blies 655 ug/l (1,48) en moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op de Tussenring en de Havendreef in Almere. Hier werden elf van de 687 gecontroleerde bestuurder aangehouden. Acht bleken er bij de ademanalyse daadwerkelijk onder invloed te rijden, waarvan twee beginnend bestuurders. De hoogste score was voor een 38-jarige automobilist uit Almere, die 570 ug/l blies (1,29) en op het nippertje zijn rijbewijs nog mocht behouden.