Politie Groningen

Zondag 12 augustus 2007

Provincie Groningen, 12-08-2007

Groningen: dronken bij benzinepomp

Een agent die bij een benzinestation aan de Europaweg stond te tanken, zag zaterdagochtend dat de bestuurder van een auto bij het uitstappen bijna ondersteboven tolde. De man waggelde daarop de winkel van het pompstation in, een walm aan alcohollucht om zich heen verspreidend. De automobilist, een 21-jarige inwoner van De Groeve, werd vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau weigerde de man een ademanalyse. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, weigering van een analyse, het zich niet kunnen legitimeren en het niet bij zich hebben van een rijbewijs. Dat rijbewijs mag de Drent binnenkort komen inleveren.

Groningen: man dreigt met vuurwapen

Een tot nu toe onbekende heeft zaterdagmorgen tegen kwart voor acht onder bedreiging van een vuurwapen op het Heerdenpad geprobeerd een fietsster te beroven. Een 17-jarig meisje reed op het viaduct toen er een man naast haar kwam fietsen die een vuurwapen op haar richtte. De man eiste de tas van het meisje. Toen hij deze niet kreeg, fietste hij terug in de richting van de Bottemaheerd. Een zoekactie van de politie in de omgeving leverde niets op. Het slachtoffer beschreef de dader als een blanke man van plusminus 30 met een onverzorgd uiterlijk. Hij fietste op een gele mountainbike. Mensen die informatie hebben over het voorval of over de gezochte man kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.

Groningen: gewonden bij ongeluk

De bestuurders van twee personenautos werden zaterdagmorgen naar een ziekenhuis vervoerd na een aanrijding op de Emingaheerd. Een 43-jarige inwoonster van Groningen keerde haar auto ter hoogte van de Munsterheerd en werd vol in de flank geraakt door een eveneens uit Groningen afkomstige 26-jarige automobilist. De auto van de vrouw werd in de aanrijding meer dan 10 meter opzij geschoven. Beide bestuurders klaagden onder meer over pijn in de rug en werden naar het UMCG vervoerd. Onderzoek van de politie wees uit dat de 26-jarige automobilist in elk geval sneller heeft gereden dan de toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De 43-jarige bestuurster droeg geen gordel.

Groningen: bon voor belediging

Een 39-jarige bewoner van de Menadostraat werd zaterdagmiddag geverbaliseerd voor belediging. De politie was naar de woning van de man gereden na een melding van geluidsoverlast. Nog voordat de dienders goed en wel waren uitgestapt, kregen ze van de heer des huizes vanuit een raam een scala aan verwensingen naar het hoofd geslingerd. De man was niet voor rede vatbaar en weigerde in eerste instantie de deur te openen. Dat deed hij uiteindelijk wel waarop hij werd aangehouden.

Groningen: klappen na aanrijding

De politie arresteerde zaterdagavond een 26-jarige inwoner van Groningen die onder invloed van alcohol op de Friesestraatweg bij een aanrijding was betrokken. De man zou zijn doorgereden tot de Pleiadenlaan. Daar zou hij de automobilist, tegen wiens wagen hij was gebotst, en diens zoon hebben geslagen. De toedracht van een en ander wordt nader door de politie onderzocht. De 26-jarige bleek bij analyse 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd ingesloten.

Groningen: man mishandeld

De politie heeft zaterdagnacht een 20- en een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden die ervan worden verdacht een 33-jarige plaatsgenoot ernstig te hebben mishandeld. De politie werd rond middernacht gebeld dat er bij het Noorderplantsoen een man zou worden afgetuigd. In het plantsoen troffen agenten de 33-jarige Groninger aan die geheel onder het bloed zat. Dankzij een getuige konden vrij snel daarna in de Moesstraat twee verdachten worden aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer is met onder meer een kaakfractuur in het ziekenhuis opgenomen. Wat de aanleiding tot de mishandeling is geweest, wordt nog uitgezocht.

Groningen: man maakt amok in café

Een 39-jarige inwoner van Groningen werd zondagnacht aangehouden en ingesloten nadat hij in een café aan de Korreweg voor de nodige paniek had gezorgd. De klant was in eerste instantie door de barkeeper verzocht zich te gedragen nadat hij bij enkele vrouwelijke bezoeksters handtastelijk was geweest. Nadat hij zich opnieuw misdroeg, werd hij dringend verzocht het café te verlaten. De man rende vervolgens naar zijn huis om met een groot vleesmes terug te keren en er in het etablissement mee in het rond te zwaaien. Ook schopte hij meubilair omver. Op straat bedreigde hij opnieuw enkele bezoekers waarna hij zijn vlakbij gelegen woning inging. Daar werd hij door de politie gearresteerd.

Groningen: spookrijder onderschept

Een politiesurveillance zag zaterdagnacht op de autosnelweg A7 nabij de Gideonbrug plots enkele koplampen op zich afkomen. Snel werd duidelijk dat de agenten een spookrijder tegemoet kwam. Het overige verkeer werd zoveel mogelijk met de zwaailampen van de politieauto gewaarschuwd. De agenten wisten bij de Euroborg de auto te laten stoppen. De bestuurder, een 66-jarige inwoner van Leeuwarden, maakte een verwarde indruk. Hij had evenwel niet gedronken. De man verklaarde dat hij op de Bornholmstraat bij de afrit van Westerbroek de autosnelweg was opgereden. Toen hij doorkreeg dat hij verkeerd zat, was hij toch maar doorgereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Groningen: snorfietser onder invloed

Een 20-jarige snorfietser werd zondagochtend vroeg op de Sint Jansstraat betrapt op rijden onder invloed. De man viel op omdat hij zonder verlichting reed. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs of een certificaat. Hij wordt daarom gelijkgesteld als een beginnend bestuurder wat inhoudt dat justitie al bij een lager promillage straft. Een analyse leverde een promillage van 0,6 op.

Leek: auto naast snelweg

Mogelijk omdat de bestuurster in slaap was gesukkeld, belandde zaterdagavond op de autosnelweg A7 bij Leek een auto in de sloot. De vrouw, een 20-jarige inwoonster van Marum, belandde eerst in de berm waar ze de controle over de auto verloor. De wagen schoot nog even terug op de rijbaan, kantelde en schoof via de vluchtstrook opnieuw via de berm de sloot in. De bestuurster werd met relatief licht letsel in een ziekenhuis in Drachten opgenomen.

Delfzijl: stel bedreigd en geslagen

De politie is op zoek naar twee jongens die zaterdag rond middernacht op het Zwet een meisje en haar vriend hebben belaagd en beroofd. Daarbij werd de vriend van het 19-jarige meisje geslagen. Het stel zou ook met een mes zijn bedreigd. De vriend van het meisje zou een van de belagers ook enkele klappen hebben verkocht. De daders zijn er op een bromscooter met een tas van het meisje vandoor gegaan.

Zevenhuizen: arrestatie na bedreiging portier

De politie arresteerde zaterdagnacht een 23-jarige inwoner van Roden die in Zevenhuizen een portier van een discotheek had bedreigd. De man had de portier aangekondigd dat hij diens huis en auto in brand zou steken. De Rodenaar had al geruime tijd op verhitte wijze zich bemoeid met een discussie tussen de portier, enkele politiemensen en een groep bezoekers. Aanleiding daarvan was het toegangsverbod van een van de bezoekers, de broer van de latere verdachte.

Winschoten: politie bevrijdt hond

Agenten hebben ternauwernood zaterdagmiddag een hondje van een verstikkingsdood gered. Het dier zat op het Burgemeester Schönfeldplein opgesloten in een uit Duitsland afkomstige auto. Een toevallig passerende medewerkster van een dierenambulance had gezien dat de hond het in de afgesloten auto door de hitte benauwd had en dat deze door gebrek aan zuurstof niet meer lang in leven zou blijven. Agenten sloegen vervolgens een raampje van de auto in en bevrijdden het dier. De Duitse eigenaresse kwam na een minuut of twintig aanwandelen en was de agenten zeer dankbaar voor hun actie.

Winschoten: dieven betrapt

De politie heeft zaterdagnacht met behulp van een bewakingsdienst en een voorbijganger twee dieven kunnen aanhouden. De politie en een medewerker van een bewakingsdienst hadden bij theater De Klinker post gevat na een melding van diefstal van koper van het gebouw. Na enige tijd fietste een man in de richting van de agenten. Deze, een 19-jarige Winschoter, werd aangehouden. Gelijktijdig wist de medewerker van de beveiligingsdienst met behulp van een voorbijganger bij de Zeeheldenstraat een tweede verdachte, een 44-jarige inwoner van Winschoten, aan te houden. Een van de verdachten had materiaal op zijn fiets dat vermoedelijk van De Klinker was gestolen. Een andere verdachte had electronica bij zich die mogelijk van een andere inbraak afkomstig is.

Oude Pekela: aanhoudingen na feestje

Een tuinfeestje aan de Rozenhof in Oude Pekela liep zaterdagnacht behoorlijk uit de hand. De politie had eerder de nacht de feestgangers al gemaand het rustiger aan te doen. Dat had nauwelijks resultaat. Inmiddels was waarschijnlijk door een van de feestenden al een ruit van een woning ingeslagen. Nadat enkele buren, die uit hun slaap werden gehouden, hadden gedreigd het recht in eigen hand te nemen, verplaatste het gezelschap zich naar een andere woning aan de Rozenhof. Maar ook daar ging het rumoer met een karaoke in volle hevigheid verder. Toen de politie de geluidsapparatuur in beslag wilde nemen, werd vanuit de woning een dvd-speler op straat gesmeten. De ogenschijnlijke rust was echter opnieuw van korte duur. Agenten die voor de zekerheid in de buurt waren gebleven, zagen dat twee bezoekers opnieuw een ruit insloegen. Het tweetal werd aangehouden en ingesloten. Later in de nacht kreeg de politie opnieuw een melding dat er weer ruiten waren ingegooid. Een nader onderzoek volgt.