Ingezonden persbericht

CARLO VAN DAM ONVERSLAANBAAR TIJDENS RIZLA RACING DAYS OP ASSEN!

ASSEN, 12 AUGUSTUS 2007 - Carlo van Dam was dit weekend heer en meester op het TT-Circuit van Assen. De Nederlander pakte voor het thuispubliek in de ATS Formule 3 Cup twee polepositions, twee overwinningen en de snelste raceronde in de laatste manche. Van Dam bouwde hiermee zijn leidende positie in het algemeen klassement verder uit. Na twaalf races heeft de S-T-A-R-T-coureur totaal 107 punten verzameld. Ook in de Rookie Cup gaat Van Dam riant aan de leiding met 100 kampioenschappunten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
Na de overwinning vorige week op de Lausitzring kwam Van Dam met veel vertrouwen naar Assen. Op vrijdagochtend stond een vrije training op het programma. Hij ging met oude banden naar buiten en verkende met zijn bolide de 4,555 meter lange baan. Daarna liet hij nieuwe banden op zijn bolide monteren en koos opnieuw het asfalt. Hij zat direct op snelheid en zette met een 1:33.6 de snelste tijd op de chrono's. Hij was hiermee een volle seconde los van de rest. Daarna stonden twee kwalificaties op het programma. Met nog slechts een kwartier op de klok ging Van Dam als laatste van alle deelnemers naar buiten. Ondanks het vele zand op het circuit was Van Dam snel onderweg en pakte de belangrijke poleposition voor de eerste race. Met een tijd van 1:34.054 was hij Vervisch en Vietoris te snel af. In de afsluitende kwalificatie van dertig minuten ging Van Dam eerder naar buiten voor een snelle ronde. De rijder van Van Amersfoort Racing blaakte van het zelfvertrouwen en dook als enige onder de 1:34. Met een 1:33.185 was hij maar liefst acht tienden los van de nummer 2 Récardo Bruins Choi en pakte alweer zijn negende poleposition van het seizoen. Vietoris legde opnieuw beslag op de derde plaats.

RACE 01 + 02:
Van Dam kwam op zaterdag goed weg. Hij kon in de beginfase meteen een kloof slaan wanneer zijn belangrijkste concurrenten Vervisch en Vietoris met elkaar in aanraking kwamen. Van Dam probeerde verder weg te rijden bij de rest maar zag de JB Motorsport-coureur Vervisch dichterbij komen. Met nog vier ronden te gaan wilde Van Dam bij de Geert Timmer bocht een achterblijver passeren, maar kwam met zijn banden op het vuile gedeelte terecht. Vervisch wist hiervan te profiteren en kwam rassenschrede dichterbij. Van Dam behield echter de leiding en pakte na zestien ronden zijn zesde overwinning van het seizoen. De tweede race werd op zondagmiddag verreden. Onder het toeziend oog van 50.000 toeschouwers kwam Van Dam opnieuw uitstekend uit de startblokken. Hij wist de deur in de openingsronde goed dicht te houden voor de aanstormende Bruins Choi die fel op de huid van de Vlaardinger zat. Wanneer zijn teamgenoot een klein foutje maakte, kon Van Dam zijn leidende positie uitbouwen. In de laatste ronden van de race leek Bruins Choi nog terug te komen, maar met een marge van een halve seconde won Van Dam zijn tweede race van het weekend. De rijder met startnummer 8 deed goede zaken in het kampioenschap. Zijn concurrenten Vervisch en Verdonck werden respectievelijk als vierde en negende afgevlagd.

CARLO VAN DAM: "Het was werkelijk een topweekend! Voor veel publiek heb ik twee overwinningen gepakt en deelde ik een mokerslag uit aan de concurrentie. De auto was super en het team heeft keihard gewerkt voor dit resultaat. Ik wil Van Amersfoort Racing bedanken voor deze prestatie. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de volgende Formule 3 races die tijdens de Champ Car World Series hier op Assen wordt gehouden!"

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 01, 11 AUGUSTUS 2007, ASSEN:

01. CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 25:33.588

02. Frédérick Vervisch, JB Motorsport, + 00.565
03. Nico Verdonck, JB Motorsport, + 01.489

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 02, 12 AUGUSTUS 2007, ASSEN:

01 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 25:33.118

02 Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, + 00.433
03 Christian Vietoris, Josef Kaufmann Racing, + 07.323

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP ATS FORMULE 3 CUP 2007 NA 12 RACES:

01 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 107 punten
02 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, 84 punten
03 Nico Verdonck, JB Motorsport, 70 punten
04 Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, 64 punten

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).