Cast musical Hair op Numpa.nl tijdens tournee

29.06.2007 / 11:09 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Impresariaatjacques senf

Impresariaatjacques senf

Persbericht 29 juni 2007

Cast musical Hair op Numpa.nl tijdens tournee

Tijdens de tour van de Nederlandstalige musical Hair zullen verschillende castleden het publiek op de hoogte houden van het reilen en zeilen achter de schermen via Numpa.nl. De cast wordt uitgerust met laptops en telefoons, waarmee ze toegang hebben tot dit interactieve platform. Onder andere Jelka van Houten, Dewi, Bettina Holwerda, Oren Schrijver en Jorrit Ruijs delen middels sms-jes en e-mails hun belevingen tijdens de voorstelling via deze website. Of ze nu in de bus zitten, in de coulissen staan of in de grime zitten, het is vanaf maandag 13 augustus allemaal te lezen op Numpa.nl. Hair gaat op 20 oktober 2007 in Breda in premi?re. Hierna volgt een tournee tot en met april 2008 door geheel Nederland.

Numpa is de Nederlandse variant op Twitter.com. Het simpele, maar effectieve concept, gebaseerd op korte boodschappen van maximaal 140 tekens, geplaatst via website of sms, verovert langzamerhand de wereld. Dit zogenaamde micro-bloggen, is een ware hype aan het worden. Numpa speelt daarop in door met een Nederlandse versie op de markt te komen, maar dan uitgebreid met de mogelijkheid om daarbij ook fotos en illustraties te plaatsen.

Over Hair

De eerste voorstelling van Hair vond 40 jaar geleden plaats in New York op 17 oktober 1967. De jonge regisseur Marcus Azzini (Tape, Sexual Perversity) maakt van Hair een theatersensatie voor een nieuwe generatie. Deze versie van Hair, met kostuums van Rodrigo Otazu, dialogen door Ronald Giphart en nieuwe liedteksten van Jan Rot, is lekker brutaal, snel, energiek en een uitdaging voor de jonge cast. Ik maak theater anno 2007, dus wordt Hair ook een voorstelling voor mensen van 2007 aldus regisseur Azzini. Hair is een verhaal over een generatie die een nieuwe manier zoekt om te leven maar daar nog geen invulling aan weet te geven. Kortom, Hair wordt naar een nieuw tijdperk getild. Aangezien interactiviteit een centraal thema is in onze moderne maatschappij, mag dit aspect uiteraard niet ontbreken. Een samenwerkingsverband met Numpa kon dan ook niet uitblijven.

Over Numpa

Numpa werd ontwikkeld en gebouwd door het Baarnse internetbedrijf YellowMind BV, dat reeds in 2002 micro-bloggen in Nederland introduceerde via Numpa-voorloper smsdagboek.nl. De groep mensen achter YellowMind, afkomstig uit de uitgeef- & communicatiebranche, stond al medio jaren '90 aan de wieg van spraakmakende websites als destijds JobNews.nl. Het Baarnse bedrijf wijdt zich vandaag de dag met een twintigtal mensen aan de bouw van complexe websites en internetapplicaties voor derden, naast het nemen van initiatieven als de bouw van vacaturesite MegaJobs, datingsite ItClicks en micro-blogsite Numpa.

Premi?re : 20 oktober 2007 te Breda
Met o.a. : Jelka van Houten, Bettina Holwerda, Oren Schrijver, Dewi, Jorrit Ruijs en Margreet Boersbroek.

z.o.z.

Noot voor de redactie (