Senternovem


09-08-2007 | Subsidieregeling voor WKK-installaties 2007

Op 23 juli 2007 is de WKK-subsidieregeling 2007 gepubliceerd. Deze subsidieregeling zal op 13 augustus 2007 in werking treden. De regeling wordt uitgevoerd door EnerQ.

"Wie het eerst komt, wie het eerst maalt"

Het beschikbare budget wordt verdeeld op volgorde van datum van ontvangst van de volledige aanvraag (wie het eerst komt, het eerst maalt). De datum van ontvangst van de aanvraag is de datum waarop de aanvraag voldoet aan alle wettelijke voorschriften voor het in behandeling nemen van de aanvraag. U doet er daarom verstandig aan om de volledige aanvraag zo spoedig mogelijk na de inwerkingtreding van de betreffende regelgeving naar EnerQ te versturen.

Subsidiebedragen

De subsidiebedragen voor WKK-installaties die op of na 1 januari 1998 in gebruik zijn genomen of grondig zijn gerenoveerd zijn verdeeld in drie categorieën:

* Voor CO -vrije elektriciteit opgewekt in een WKK-installatie met behulp van een gasmotor: EUR 0,0224 per kWh;
* Voor CO -vrije elektriciteit opgewekt in een WKK-installatie anders dan met behulp van een gasmotor en met een vermogen van minder dan 120 MW: EUR 0,0209 per kWh;

* Voor elektriciteit opgewekt in een WKK-installatie anders dan met behulp van een gasmotor en met een vermogen van 120 MW of meer: EUR 0,0000 per kWh.

Meer informatie kunt u vinden op de website van EnerQ.