Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 13 augustus 2007
Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Justitie en aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


1.)
Hebt u kennis genomen van het artikel (*) "Activisten klagen; politie versoepelt controle"?


2.)
Klopt de bewering in dit artikel dat na rellen tussen activisten en agenten er vrijdagmiddag overleg is geweest over de wijze waarop en de intensiteit van de controles op het kamp en dat na klachten van die activisten is besloten de controles te versoepelen?


3.)
Bent u met mij van mening dat dit weer een "prachtig" voorbeeld is van de overheid die zwicht voor geweld van radicalen en kunt u mij aangeven wanneer we daarmee eindelijk eens mee stoppen? Zo nee waarom niet?


4.)
Kunt u mij aangeven of de tachtig man sterke politiemacht die na rellen op donderdagavond is ingezet, reeds was ingeroosterd of dat zij hiervoor extra in dienst moesten komen. Bestond die politiemacht ook uit ME manschappen, zo neen, waarom niet?


5.)
Bent u met mij van mening dat de burgemeester van Appelscha vrijdag had moeten besluiten, na de rellen van donderdagavond, het gehele kamp te ontruimen en de verdere bijeenkomst te verbieden? Zo nee waarom niet? Zo ja hoe gaat u ervoor zorgen dat dergelijk zwak optreden niet weer gebeurt?


6.)
Bent u gezien de gehele toestand op en rond het kamp en de politie inzet tot heden nog steeds van mening dat het hier om een "vreedzame bijeenkomst" gaat?

(*) Internetsite Elsevier, gedateerd 10 augustus 2007.


____________________