Politie Haaglanden

Persberichten 13 augustus

Haaglanden, 13-08-2007

Aanrijding met een borrel op
Den Haag Bij een aanrijding op de Hoefkade zondag 12 augustus omstreeks 18.25 uur, hielden agenten een van de betrokken bestuurders aan. De man, een 45-jarige Hagenaar, rook behoorlijk naar alcohol en moest een blaastest afleggen. De man blies 950 ugl. De officier van justitie besloot de man een transactie uit te reiken van 1570,-. Nadat de man betaald had, mocht hij met een rijverbod van 12 uur op zak weer naar huis. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Dronken achter het stuur
Den Haag Agenten hielden tijdens een alcoholcontrole zondag 12 augustus omstreeks 23.55 uur een 31-jarige Hagenaar aan omdat hij in beschonken toestand achter het stuur zat. De man blies 750 ugl waarop zijn rijbewijs in beslag genomen werd. De man kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden na belediging
Den Haag - Tijdens hun surveillance te paard hebben twee politieagenten zondag 12 augustus rond 17.45 uur een 38-jarige Hagenaar aangesproken omdat hij over de boulevard in Scheveningen fietste. In dit voetgangersgebied is het verboden te fietsen. Toen de Hagenaar weigerde van zijn fiets af te stappen, deelden de agenten hem mee dat hij een proces-verbaal kreeg. De man besloot hier niet op te wachten en fietste met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging wisten de agenten de fietser tot stoppen te dwingen. De man verzette zich hevig bij de aanhouding. Hij spuugde naar de agenten en beledigde hen. De man kreeg handboeien om en wordt meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg verschillende processen-verbaal, onder andere voor belediging en fietsen in een voetgangersgebied.

Rijbewijs inleveren
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Oude Haagweg zijn zondag 12 augustus 16 automobilisten bekeurd voor te snel rijden. Een van hen moest het rijbewijs inleveren nadat de agenten een snelheid van 105 km/uur gemeten hadden. Op de Oude Haagweg geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

Inbrekers betrapt
Den Haag Dankzij cameratoezicht hielden agenten zondagochtend 12 augustus omstreeks 08.40 uur drie Hagenaars aan die een inbraak pleegden in een winkel op de hoek van de Wagenstraat met de Stille Veerkade. De drie mannen, in de leeftijd van 20 en 22 jaar, werden gezien toen zij de etalageruit van genoemde winkel intrapten en goederen wegnamen. Toegesnelde agenten hielden de mannen in de directe omgeving aan. Op straat werden twaalf halve liters bier, afkomstig uit de winkel, aangetroffen. Alle drie de verdachten waren al eerder met de politie in aanraking geweest. Twee van hen worden op dinsdag 14 augustus voorgeleid aan de rechter commissaris, de derde kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Automobilist rijdt tegen boom
Den Haag - Een 50-jarige Hagenaar reed op zondagochtend 12 augustus 9.15 uur met zijn personenauto op de Meppelweg tegen een boom aan. Volgens getuigen wilde de Hagenaar vanaf de Rade rechtsaf de Meppelweg op rijden, maar raakte hij daarbij de balustrade van de tramhalte. De wielophanging van de auto brak vervolgens af waardoor de wagen doorgleed tegen de boom. De GGD haalde de bestuurder met een schepplank uit het voertuig en vervoerde hem naar het Leyenburg Ziekenhuis. Gelukkig viel het letsel uiteindelijk mee: de man heeft aan het ongeval alleen een hersenschudding overgehouden.

Bromfietsendieven komen niet ver
Den Haag - Drie jongens uit Den Haag (twee van 14 en een van 18 jaar) zijn zondagavond 12 augustus om 23.50 uur aangehouden in het Zuiderpark voor bromfietsdiefstal. Na een melding dat de drie bezig waren een scooter weg te nemen op de Zuiderparklaan zagen toegesnelde politieagenten ze op het Soestdijkseplein op twee fietsen rijden. Het drietal ging er als een haas vandoor, maar kon al snel in de kraag worden gepakt. De bromfiets werd aangetroffen op de Zuiderparklaan en is in beslag genomen.

Hardnekkige veroorzaker geluidsoverlast aangehouden Den Haag - Na de zoveelste melding van geluidsoverlast hoorden agenten 13 augustus om 1.20 uur s nachts in een woning aan de Kootwijkstraat dat de buren een hoop lawaai maakten. Zij maakten de 22-jarige veroorzaker duidelijk dat de muziek uit moest en dat hij anders een proces-verbaal riskeerde. Toen de agenten na een tweede melding een half uur later weer stonden te luisteren in de woning en de buurman deze keer hard tegen de muur stond te bonken, is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Teveel op
Wassenaar Een snorfietser die 12 augustus om 23.00 uur op de van Oldebarneveldtweg gecontroleerd werd door politieagenten bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De 21-jarige man uit Voorschoten blies 570 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De snorfietser kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Grootscheepse controle op het water
Westland Politie Haaglanden hield zondag 12 augustus in samenwerking met Groenservice Zuid-Holland, de Vereniging Natuurmonumenten, de Dienst Zeehavenpolitie van Politie Rotterdam-Rijnmond en het Hoogheemraadschap van Delfland voor de tweede maal een grootscheepse controle. In het kader van Waterkracht 2007 worden deze repressieve acties gehouden, gericht op het handhaven van de openbare orde en de veiligheid op het water.
In totaal werden zeven boten ingezet voor de controle. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur werd gecontroleerd op vrijwel alle vaarwegen in de Gemeenten Midden Delfland en Westland, alsmede een deel van Vlaardingen en Maasluis. Vanwege het onverwacht tegenvallende weer (hier en daar zeer harde regen) was het niet heel druk op het water. In totaal werden tijdens de actie ruim 40 boten gecontroleerd. Hierbij werden 10 blaastesten afgenomen, waarbij alle schippers onder de limiet van 350 ugl (0,8 promille) bleven of niet gedronken hadden. In totaal kregen zestien schippers een proces-verbaal, te weten drie keer varen in verboden gebied, vijf keer varen zonder motorvaartvergunning, vijf keer te jong om een motorboot te mogen besturen, twee keer te hard varen en een keer een te jonge bestuurder van een snelle motorboot.
De actie kreeg veel bijval van het publiek, waaronder mensen die voor de derde of vierde keer gecontroleerd werden. Er werden twee boten gesignaleerd die dermate hard voeren dat achtervolgen en staandehouding ervan niet mogelijk en verantwoord was. In ieder geval één van deze boten is fotografisch vastgelegd en zal worden opgespoord.

Openstaande boetes
Naaldwijk Politieagenten controleerden 12 augustus 02.15 uur op de Hoge Geest een automobilist die geen autogordel droeg. De 25-jarige man uit s-Gravezande bleek te rijden onder invloed en blies 425 ugl en was al acht keer eerder aangehouden voor het rijden onder invloed. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De s-Gravezandenaar bleek ook geen rijbewijs te bezitten. Hij kreeg meerdere processen-verbaal. De auto bleek van de bijrijder te zijn. Bij controle bleek deze 28-jarige man uit s-Gravenzande voor bijna 3.000 aan boetes te hebben openstaan. Hij kon deze boetes niet direct betalen en zit nog vast.

Rijden zonder rijbewijs
Honselersdijk Een voertuig zonder kentekenplaat was 12 augustus rond 21.00 uur voor agenten de aanleiding een automobilist te controleren op de Molenlaan. De automobilist negeerde het stopteken en verhoogde zijn snelheid. Uiteindelijk stopte de automobilist op de Beekum Mauritsstraat en vluchtte lopend de wijk in. Een oplettende getuige kon de agenten de plek aanwijzen waar de man zich schuil hield. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Den Haag. Het voertuig is in beslag genomen. De jongen is met en proces-verbaal op zak naar huis gegaan.

Snelle en goedkope optie
Delft Twee fietsendieven in actie werden maandagmorgen 13 augustus omstreeks 03.00 uur op heterdaad betrapt toen zij een fiets probeerde te stelen bij Station Delft. Surveillancecameras legden het tweetal vast terwijl zij er met een fiets vandoor gingen en probeerden het slot van de fiets te verbreken. Agenten hielden het duo, een 26-jarige Zoetermeerder en een 28-jarige Hagenaar, aan. Beide verdachten bekenden de diefstal. De Zoetermeerder verklaarde dat hij de fiets stal omdat hij geen zin had om op de trein te wachten of om geld uit te geven voor een taxi naar Zoetermeer.

Aangehouden voor onder andere belediging
Delft Een politieagent in burger zag 12 augustus om 21.15 uur op de hoek van de Oude Delft en het Heilige Geestkerkhof een aantal mannen lopen waarvan er één een fles aan zijn mond zette en vervolgens de fles in de gracht gooide. De agent sprak de flessen gooier aan en vertelde hem dat hij een bekeuring kreeg. Eén van de andere mannen, de vader van de flessengooier, bemoeide zich ermee en beledigde en bedreigde de agent. De beide mannen konden zich niet identificeren en moesten mee naar het bureau. Meerdere agenten moesten er aan te pas komen om de beide mannen van 48 en 27 uit Delft aan te houden en over te brengen naar het bureau. Beide mannen worden nog verhoord en de politie onderzoekt de zaak.