Gemeente Nijmegen

Thom de Graaf spreekt veteranen Market Garden toe in videoboodschap Print deze

10/08/2007

"Nijmegen zal jullie heldendaden nooit vergeten." Dat is de boodschap die burgemeester Thom de Graaf de veteranen en soldaten van het 504^th Parachute Infantry Regiment van de 82nd Airborne Division zal geven. Hij doet dat in een speciale videoboodschap die tijdens de `82nd Airborne Division Convention' in de Verenigde Staten getoond wordt.

De videoboodschap is opgenomen bij het herdenkingsmonument op de Oosterhoutsedijk ter nagedachtenis van de gevallenen van de Waaloversteek tijdens de operatie Market garden in 1944. De `82nd Airborne Division Convention' vindt van 13 tot 19 augustus plaats in de Amerikaanse stad Harrisburg, Pennsylvania.

De Nijmegenaar Johan van Asten en historicus Frank van Lunteren bezoeken de conventie op uitnodiging van de organisatie. Zij nemen de dvd mee en zorgen voor de presentatie. Van Asten is een van de drijvende krachten achter het Oversteek-monument. Hij is ook nauw betrokken bij de jaarlijkse herdenking bij het monument door basisschool `De Oversteek' uit Oosterhout gemeente Nijmegen. De videoboodschap is vanaf donderdag 16 augustus te zien op www.nijmegen.nl.

Sorteer op

Sorteer