Gemeente Dongen


Jaarlijkse verkeersactie weer begonnen

Een opvallende en kleurrijke tekening waarmee verkeersgebruikers worden opgeroepen rustig bij scholen te rijden: hiermee heeft Emalisa Antonioli (8) de jaarlijkse Wij gaan weer naar school- tekenwedstrijd gewonnen. Wethouder Ad Stoop (Verkeer) reikte maandag 13 augustus de prijs uit op RK Basisschool De Vlinderboom aan de Hortensiastraat in Dongen.

Emalisa Antonioli ontvangt de ingelijste tekening uit handen van wethouder Ad Stoop De winnende tekening hangt vanaf deze week op posterformaat op tientallen plekken langs wegen in de gemeente Dongen. Emalisa werd overvallen op haar eerste schooldag. Na een uitleg van Ad Stoop over het belang van verkeersveiligheid rond scholen kreeg Emalisa een ingelijste versie van haar tekening overhandigd. Bovendien mogen zij en haar klasgenootjes gratis een keer naar kinder- en speelboerderij Pukkemuk aan de Vaartweg in Dongen.

Verkeersactie
De actie Wij gaan weer naar school wijst weggebruikers op het begin van het schooljaar. Rond deze tijd stappen veel kinderen weer op de fiets. Hierbij is wederzijds begrip van alle weggebruikers van belang. Het verkeersproject Wij gaan weer naar school is een landelijke actie georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. In Dongen is de posteractie hiervan een terugkerend onderdeel. Voor meer informatie over deze actie kijk op www.veiligverkeernederland.nl

Laatst gewijzigd: 13-8-2007