C1000 start met zelfzorggeneesmiddelen in de supermarkt

13/08/2007 08:31

AMERSFOORT, Nederland, August 13 /PRNewswire/ --

- Met Foto

C1000 is als eerste supermarktketen in Nederland gestart met de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Het gaat hierbij om middelen voor maag en darm problemen, koorts, griep, spieren en gewrichten.

De overheid heeft besloten dat supermarkten vanaf 1 juli 2007 bepaalde zelfzorggeneesmiddelen vrij mogen verkopen. Uit onderzoek bleek dat consumenten dit graag wilden. C1000 is al vroeg gestart met het ontwikkelen van een module zelfzorggeneesmiddelen, zodat deze snel uitgerold kon worden. Deze module is eerst getest in winkels waar een gediplomeerde drogist aanwezig is. Nu de kogel wat de overheid betreft door de kerk is, heeft Schuitema de module vrijgegeven voor alle C1000 supermarkten.

C1000 biedt een basisassortiment aan van dertig artikelen. Dat kan aangevuld worden met twintig homeopathische geneesmiddelen. Bekende namen als Arniflor, Finimal, Advil, Rennie en Sperti zijn terug te vinden op de schappen in de C1000 supermarkten. Later stromen onder het C1000 merk een aantal extra producten in. Voor andere geneesmiddelen en vakkundig advies worden consumenten doorverwezen naar een drogist of apotheek.

In de C1000 supermarkten waar een gediplomeerd drogist aanwezig is, wordt een uitgebreider assortiment aangeboden. Consumenten kunnen in die C1000 winkels bij een goed opgeleide drogisterij medewerker advies krijgen over de producten.

http://www.schuitema.nl

Een foto van het schap zelfzorggeneesmiddelen bij C1000 'Het Beterschap' is rechtenvrij te krijgen via www.anp-photo.com. Naam van de fotograaf is Inge van Mill.

Deze foto is gemaakt bij C1000 Ypenburg in Den Haag.

Nota voor de redacteurs:

Een foto bij dit bericht is beschikbaar bij het European Pressphoto Agency (EPA) op http://www.epa-photos.com

Voor meer informatie: Schuitema n.v., Mevrouw Mirjam Weerd, +31-(0)33-453-33-33, Mirjam.weerd@schuitema.nl