Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 14 augustus

Fryslân, 21-08-2007 o Politieberichten van maandag 13 augustus 07.00 uur t/m dinsdag 14 augustus 07.00 uur.

Parrega: bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfscontainer, annex kantoor dat aan de Trekweg gevestigd is. Daar is afgelopen weekend ingebroken. Er is een computer met toetsenbord en beeldscherm gestolen. Men drong de ruimte binnen door een ruit kapot te slaan. Een 60-jarige inwoonster van Parrega deed aangifte.

Dokkum: inbraak horecagelegenheid
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf wat aan de Diepswal gevestigd is. Daar is maandagnacht ingebroken. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. Een 35-jarige inwoonster van Hiaure deed aangifte.

Nieuwehorne: drankrijder aangehouden
De politie heeft zondagavond aan de Schoterlandseweg een 51-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder viel de surveillerende agenten op omdat hij slingerend over de weg reed. Aan het bureau blies hij 680 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is daarna weer vrijgelaten.

Lemmer: bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf wat aan de Brekkenweg gevestigd is. Men drong het pand via een raam binnen en daarbij is een geldkistje met inhoud weggenomen. Een 37-jarige inwoonster van Lemmer deed aangifte.

Sneek: inbraak school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan het Kaatsland. De inbraak is tussen 6 en 13 augustus gepleegd. Men was binnengekomen door een raam te vernielen. Gestolen zijn een beeldscherm en een computerkast. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Oudega.

Sint Annaparochie: aanrijding met letsel
Maandagmiddag reed een 20-jarige automobilist uit Sint Annaparochie over de Middelweg Oost, komend uit de richting van Sint Annaparochie. Dit betreft een voorrangsweg. Op het fietspad reed een 49-jarige uit Sint Annaparochie op een brommobiel. Deze stond voor de
oversteekplaats stil en stak toen, volgens de automobilist, plotseling de weg over. Een ongeluk was het gevolg. De 49-jarige is met onbekend letsel, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Nijega: aanrijding met letsel
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding met letsel. Een 24-jarige automobilist uit Steenwijk reed bij Nijega de afslag Burgum/Nijega af en hield de voor hem linkerbaan, eigenlijk bestemd voor afslaand verkeer naar Burgum. Omdat getwijfeld werd aan de richting zag de Steenwijker een voor hem van links komende vrachtauto, bestuurd door een 55-jarige inwoner van Sumar, over het hoofd. De auto werd vol aan de kant van de bestuurder geraakt, draaide een slag en kwam tegen een ANWB-bord tot stilstand. In de auto zaten, naast de bestuurder, twee inzittenden. Een 23-jarige inzittende uit Burgum werd uit de auto geslingerd, een 19-jarige inzittende uit Oosterwolde raakte relatief licht gewond. De inzittenden zijn beiden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, de Steenwijker is onder politiebegeleiding naar het MCL in Leeuwarden gebracht. De politie heeft de kruising enige tijd afgezet, bureau ongevalanalyse heeft het ongeval onderzocht. Ook is een
traumahelikopter ingezet. s Avonds kon de Oosterwoldiger al weer naar huis. De bestuurder moet een nacht ter observatioe blijven, de toestand van de Burgumer is bij de politie onbekend.

Beetsterzwaag: getuigenoproep na diefstal portemonnee
De politie onderzoekt een diefstal van een portemonnee. Maandag omstreeks 17.10 uur werd van een 61-jarige inwoner van Wijnjewoude zijn portemonnee gestolen. De man reed op zijn fiets/rolstoel over de Zandlaan op het autogedeelte van het bospad in de richting van Wijnjewoude. Dan komt hem een auto tegemoet. Het betreft een donkerkleurige Ford cabrio met de kap open met in de auto een man en een vrouw. De auto stopt en de inzittenden vragen of de inwoner van Wijnjewoude geld kan wisselen. Omdat deze moeilijk kan wisselen hij kan zijn handen niet goed gebruiken - geeft hij de portemonnee aan de vrouw. Deze gooit de portemonnee in de auto, waarna de man er het papiergeld uit haalt. Hierop gaan de twee er vandoor. Graag komt de politie in contact met mensen die de donkere, misschien blauwe, cabrio herkennen. Contact met de politie kan worden gelegd via het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 8844.

Heeg: invordering rijbewijs
De politie heeft dinsdagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige automobiliste uit Sneek. De vrouw werd gecontroleerd op de Lytshuzen. Daar blies ze 690 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur. Ook het rijbewijs werd ingevorderd.

Harlingen: verdachte aangehouden
De politie heeft een 28-jarige inwoner van Pingjum aangehouden wegens de diefstal van een Zodiac rubberboot. De diefstal vond plaats dinsdag omstreeks 00.45 uur plaats in de omgeving van de Stationsweg. Drie mannen waren bezig de boot in een auto te krijgen. De twee anderen gingen er vandoor, de 28-jarige kon worden aangehouden. De politie sluit niet uit binnenkort de andere twee verdachten aan te houden. Ook wordt nog uigezocht van wie de rubberboot is.

Oosterzee: twee verdachten aangehouden
De politie heeft twee verdachten, een 27-jarige inwoner van Scharsterbrug en een 20-jarige inwoner van Lemmer, aangehouden voor inbraak in een woning. De twee werden door getuigen gesignaleerd in de omgeving van een leegstaande boerderij aan de Herenweg. Eerst werd de 27-jarige aangetroffen en aangehouden. Even later de 20-jarige. Nadat de twee waren overgedragen aan de politie is met een politiehond nog een zoekslag gemaakt naar een derde verdachte. Deze werd niet aangetroffen. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Oosterzee.