FNV Sport

Effecten van de Flexwet

De jongerenorganisaties willen met deze `flexinspecties' de effecten in kaart brengen van de Flexwet. Deze wet moet werkgevers en werknemers ruimere mogelijkheden bieden tot het afsluiten van flexibele arbeidscontracten.

FNV Jong, Dwars en Rood hebben echter hun vraagtekens bij de voordelen voor werknemers. Reden voor bestuurder Mathijs Rutten van FNV Jong om erop uit te trekken. "Door zelf op pad te gaan, en goede gesprekken te voeren met zowel managers en medewerkers, worden de signalen die ons bereikten bevestigd." Rutten doelt op het stigma dat een supermarktmedewerker heeft. "Veel werknemers voelen zich beschouwd als wegwerpmedewerker."

In de zeven bezochte supermarkten - één weigerde het team de toegang - in Nijmegen en Maastricht, bleken de medewerkers maximaal negentien jaar oud te zijn. "Daarna zijn ze te oud, te duur. En worden ze bedankt. Dat wordt van bovenaf opgelegd aan het management", licht Rutten toe.

Over het resultaat van de campagne is nog geen helder beeld. "We zijn pas op de helft, het is moeilijk conclusies te trekken", zegt Rutten. "Maar we hebben nu al zeventig werknemers gesproken. En veel medewerkers weten niets over hun rechten. Die kunnen we ze nu uitleggen. Daarnaast zijn we in Maastricht zelfs uitgenodigd door het management van een supermarkt om een informatieavond te houden. Positief."