Politie Groningen

Dinsdag 14 augustus 2007

Provincie Groningen, 14-08-2007

Groningen: aanhouding na zinloos geweld

De politie heeft maandagnacht in de Hoogstraat een 21-jarige Stadjer aangehouden. De man had even daarvoor op het Gedempte Zuiderdiep een 23-jarige plaatsgenoot geslagen. De 23-jarige zat bij iemand achterop de fiets en werd plotseling van de fiets afgeduwd. Toen hij zich omdraaide kreeg hij een harde klap in zijn gezicht. Hij liep hierbij een verwonding in zijn gezicht op. Op basis van het signalement kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser gewond

Een 41-jarige bromfietser uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt. De man kwam vanuit een uitrit van de Veenweg de B.S.F. von Suttnerstraat op. Hierbij gaf hij geen voorrang aan een 18-jarige vrachtwagenchauffeur uit Buitenpost. De bromfietser kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: overlast veroorzaker aangehouden

De politie heeft maandagnacht een 23-jarige Stadjer aangehouden. De man stond in de Oostersingel tegen een deur van een woning te trappen en te slaan. Agenten spraken de man aan en vroegen hem weg te gaan. In eerste instantie deed hij dit, maar even later herhaalde het tafereel zich. Bij controle bleek de man geen identiteitsbewijs te hebben. Uiteindelijk is de man aangehouden. Na verhoor kon hij met drie bekeuringen (overlast, openbaar dronkenschap, identiteitsbewijs) op zak het bureau verlaten.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 25-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Meeuwerderbaan. Een 50-jarige automobilist uit Groningen stak het Winschoterdiep over om de oprit naar de Weg der Verenigde Naties te nemen. Daarbij heeft hij de fietsster over het hoofd gezien. De fietsster is geschept. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: overbeladen autoambulance

De politie heeft maandagochtend op de Sontweg in Groningen een 62-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd. De man reed met een voertuig met daarop twee bestelbussen. Bij controle bleek het geheel 1120 kg (=32%) te zwaar beladen te zijn. Eén van de bussen moest worden afgeladen, voordat de man zijn weg kon vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: motorrijdster onderuit

Een 35-jarige motorrijdster uit Zandeweer is maandagmiddag op de Groningerweg onderuit gegaan. Een 25-jarige automobiliste uit Groningen kwam vanaf de Beneluxweg en wilde linksaf het parkeerterrein van een bouwmarkt oprijden. De tegemoetkomende motorrijdster zag zij daarbij over het hoofd. De motorrijderster probeerde een aanrijding te voorkomen door hard te remmen. Hierdoor gleed zij echter onderuit en kwam tegen een 25-jarige fietser uit Groningen aan. Zowel de motorrijdster als de automobiliste zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser kwam er met enkele schaafwonden vanaf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: gestolen fiets na twee jaar terecht

De politie heeft maandagmiddag in de Lodewijkstraat een 34-jarige fietser uit Groningen gecontroleerd. De fiets waarop de man reed, vertoonde enkele kenmerken van een gestolen fiets. Natrekken van de gegevens leerde dat de fiets twee jaar geleden uit de Ubbo Emmiusstraat was gestolen. De man deed afstand van de fiets en is aangehouden. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld, maar had de kosten reeds door de verzekering vergoed gekregen.

Ter Apel: verdachte mishandeling meldt zich

Een 54-jarige man uit Ter Apel heeft zich maandag bij de politie gemeld. De man kwam aan het bureau naar aanleiding van een getuigenoproep van een mishandeling op donderdag 9 augustus aan de Sellingerstraat in Ter Apel. De man is aangehouden en mocht naar verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 47-jarige vrouw uit Valthermond liet vorige week donderdag haar twee honden uit in het bos ter hoogte van de Sellingerstraat. Bij het bruggetje naderde een man met een fiets die ook een hond bij zich had. Terwijl de vrouw bezig was een van haar beide honden aan te lijnen, begonnen haar andere viervoeter en de hond van de man met elkaar vechten. De man begon daarop de hond van de vrouw te schoppen. Toen deze daar iets van zei, sloeg de man de vrouw diverse keren tegen het hoofd. Het slachtoffer moest zich na de mishandeling onder doktersbehandeling stellen.

Hoogezand: koperdieven aangehouden

De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van een koperdiefstal in Hoogezand. Op vrijdag 3 augustus werd aan de Burgemeester van Roijenstraat Oost in Hoogezand een sterke gaslucht geroken. De nabije omgeving moest worden afgezet en geëvacueerd. In een woning werden afgesneden gasleidingen ontdekt. Getuigen hadden twee mannen met koperleidingen uit de woning zien komen. Het tweetal, een 37-jarige man uit Hoogezand en een 45-jarige Stadjer, kon afgelopen week worden aangehouden. Beiden verdachten zitten nog vast.

Zuidwolde: aanhanger met stro in het water

Een aanhangwagen met stro is maandagavond in het water beland. Een 49-jarige tractorbestuurder reed over het Boterdiep in Zuidwolde. De aanhangwagen is door nog onbekende oorzaak losgeschoten van de tractor. De wagen belandde in het naastgelegen Boterdiep.

Ter Apel: bromfietser ten val

Een 76-jarige bromfietser uit Westerlee is maandagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Barnflair Oost in Ter Apel. Bij een wegversmalling raakte hij met zijn trapper de verhoging van het trottoir. Hierdoor kwam de man ten val. Hij liep schaafwondjes in zijn gezicht op. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Winschoten: fietser gewond

Een 51-jarige fietser uit Midwolda is maandagmiddag op het Sint Vitusholt in Winschoten gewond geraakt. De man kreeg op de kruising met de Burg. Engelkeslaan geen voorrang van een 19-jarige automobiliste uit Westerlee. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Veendam: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela. De man reed over de Briklaan in Veendam en haalde tweemaal gevaarlijk in. Vervolgens reed hij met hoge snelheid verder en trok op met wheel-spin en rokende banden. Hij moest vanwege het gevaarlijke rijgedrag zijn rijbewijs inleveren. Bij controle op het bureau bleek zijn auto bovendien te veel lawaai te produceren. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda: aanhoudingen bij vermeende drugsdeal

De politie heeft maandagavond op een carpoolplaats bij Scheemda vier mannen aangehouden. Het gaat om drie Duitsers tussen de 31 en 33 jaar en een 35-jarige Stadjer. De politie had het vermoeden dat er drugshandel gaande was tussen de Duitse mannen en de Groninger. Bij controle werd in de kofferbak van de Stadjer 9 kilo van vermoedelijk hennep aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De vier mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: verkeerscontrole

De politie heeft maandagmiddag en avond in de omgeving van Stadskanaal en Veendam het verkeer gecontroleerd. Daarbij zijn de volgende overtredingen geconstateerd: niet handsfree bellen (2x), kleven (2x), verlopen APK (1x), geen gordel (3x), gladde band (1x), geen richting aangeven (1x), snelheidsoverschrijding (2x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 528, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 411, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 440, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.